UV lys til vandbehandling

06/08/2012 by admin

UV-lys stigende i popularitet som en effektiv måde at behandle vand. Forskning har vist, at UV-lys er mere effektiv end andre populære og etablerede behandlingsteknologier til at fjerne en lang række skadelige patogener fra drikkevand. Bruger denne teknologi omfatter stor skala behandling af kommunale drikkevand og lille skala af drikkevand i den tredje verden.

Betydning

UV-behandling af vand er en omkostningseffektiv måde at ødelægge skadelige patogener som cryptosporidium og E. coli. Ud over at spare energi og penge, skaber UV behandling også færre biprodukter end behandling med klor eller beslægtede kemiske desinfektionsmidler.

UV-behandling af kommunale forsyninger

UV-behandling stigende i popularitet på kommunale drikkevand rensningsanlæg på grund af teknologiens effektivitet på at ødelægge skadelige patogener uden at skabe nogen negative biprodukter. Da UV-stråler ikke blive hængende i vandet efter eksponering, klor eller en anden desinfektionsmiddel er stadig typisk tilføjet i slutningen af behandlingsprocessen at sikre eventuelle mikrober, der indtaste vandet under transporten gennem utætte rør eller andre ruter er også ødelagt.

Begrænset omfang behandling

UV-behandling også stigende i popularitet i udviklingslandene. Billigt produceret genbrugsplast flasker belagt med titandioxid kan bruges til at dræbe patogener, der forårsager nogle af de øverste sundhedsspørgsmål i den tredje verden. Lignende produkter har været udviklet til opfylde vand for en hel familie hver dag skik.

Spørgsmål

UV-behandling er mest effektiv i klart vand. Jo mere grumset vand er, eller de mere partikler har flyder rundt, jo mindre sandsynligt er det, at UV-stråler vil nå deres mål. Faktisk, hvis en skadelig mikrobe var inde i en lille jord partikel, ville UV-lys være ude af stand til at nå det. uanset hvor lang eksponering.

Ekspert indsigt

UV forskning har vist, at teknikken er effektiv til at ødelægge en række nye forurenende stoffer, der er nu almindeligt forekommende i vores drikkevand kilder og i vores spildevand. Når det kombineres med katalysatorer såsom brintoverilte eller titandioxid, øget effektiviteten af denne teknologi betydeligt. Dens evne til at nedbryde hormoner, lægemidler og andre kemikalier ud over effektivt ødelægge skadelige patogener garanterer, at UV-behandling har en lys fremtid.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com