Stadier af behandling for malignt melanom

08/27/2012 by admin

Stadier af behandling for malignt melanom

Melanom er en yderst farlig form for hudkræft udløst af ukontrolleret vækst i melanocytterne, de celler, der er ansvarlig for pigment produktion. Behandling for sygdommen varierer med dets udviklingstrin.

Fakta

Læger og forskere grade kræft efter dens sværhedsgrad. Tidlige kræftformer er typisk begrænset til en primær område eller orgel, mens senere stadium kræft kan sprede sig til andre dele af kroppen.

Tidlig-fase behandling

Ifølge Mayo Clinic er den bedste måde at behandle debuterende melanom har det bortopereret. I nogle tilfælde kan hele kræften blive elimineret under biopsi, den procedure, der anvendes i første omgang bekræfte tilstedeværelsen af melanom.

Senere behandling

Senere melanomer kan behandles med metoder, herunder kirurgi, kemoterapi (narkotikabehandling) og strålebehandling. Disse tilfælde kan også behandles med immunterapi (biologisk terapi), som bruger naturlige eller menneskeskabte stoffer til at øge kroppens kræft-bekæmpelse evner.

Yderligere behandlinger

Yderligere behandlinger til rådighed gennem kliniske forsøg omfatter chemoimmunotherapy, genterapi og vaccine behandlinger. Disse kan bruges på forskellige stadier af sygdommen.

Outlook

Succes i behandling af melanom varierer afhængigt af faktorer, der omfatter fase af sygdommen, dens placering, generelt sundhed af patienten og tilstedeværelse af blødning eller sår på de vigtigste site for kræft.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com