Sådan justeres til en fiberrig kost

08/08/2010 by admin

Sådan justeres til en fiberrig kost

En afgørende bidragyder til fordøjelsesprocessen, fiber giver metode til transit i fordøjelsen. Opløselige fibre, som opløses i vand, forsinker fordøjelsen for at give optimal næringsstof absorption og regulerer blodsukkeret. Uopløselige fibre fordøje ikke, og så giver den bulk, der bevæger sig gennem fordøjelsessystemet. Trods de solide fordele ved en fiberrig kost får de fleste amerikanere kun ca. halvt den anbefalede mængde fiber hver dag.

Instruktioner

• Øge dit fiberindtag gradvist. En pludselig stigning i fiber kan forårsage din fordøjelseskanalen bliver oppustet og brus. Det kan være ubehageligt og gøre dig overveje fordelene ved en fiberrig kost. Prøv at indføre en del af fiber hver par dage indtil du har nået det anbefalede daglige behov af 25 gram til kvinder og teenage-piger og 30 til 38 gram for mænd og teenagedrenge. For eksempel starte med et ekstra stykke frugt eller en grøntsag og øge mængden et par dage senere.

• Drik masser af vand. Vand er en partner til fiber. Hvis du har ene uden det andet, vil din fordøjelseskanalen ikke fungere korrekt. For eksempel, hvis du øge dit fiberindtag men ikke drikker nok vand, fiber vil bevæge sig langsomt gennem dit system. Øge det vand, du drikker for at smøre fiber og aktivere nem passage.

• Eksperimentere med forskellige typer af fiber. Du kan finde, at dit system reagerer bedre på særlige typer af frugt, grøntsager, fuldkorn og bælgfrugter. Eller du foretrækker måske at tage en fiber supplement i stedet for en naturlige fødekilde. Være opmærksom på, selv om, at hvis du vælger denne indstilling, ikke kan det have de samme sundhedsmæssige virkninger som at få fiber fra de fødevarer, du spiser.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com