Bivirkninger af hormonbehandling for prostatakræft

02/21/2012 by admin

Prostatakræft er en allestedsnærværende trussel for mænd. De seneste statistikker viser, det er den næsthyppigste kræftform påvirker dem, lige bag hudkræft, og at en ud af hver seks mænd bliver nødt til at føre krig mod prostatakræft i hans levetid.

I forbindelse er det vigtigt at have en forståelse af alle mulige behandlingsmuligheder. Ud over at vide, om behandlingerne, selv, er det også afgørende for at forstå de forventede bivirkninger. Efter alle, en kur er værre end sygdommen ikke er nogen kur på alle. Læs videre og Lær mere om de bivirkninger, der skyldes hormonbehandling for prostatakræft.

Hvad er prostatakræft?

Prostatakræft er en tilstand hvor prostata celler går skævt, muterer fra deres tilsigtede design og hurtigt at multiplicere. Hvis venstre umarkeret, vil alle former for kræft efterhånden spredt i hele kroppen ved kapring lymfeknude system.Der er fire faser af prostatakræft. I etaper én og to sygdom fortsat er begrænset til prostata. I tredje fase det spreder sig til omkringliggende væv. I fase fire har den gjort sin vej ind i lymfeknuderne.Uanset scenen skal det kæmpet og kæmpet.

Hormonbehandling for prostatakræft

Hormonbehandling er en måde at bekæmpe rædslerne af prostatakræft, selv om det--- og det skal understreges---er ikke en kur. Ikke desto mindre kan det dramatisk bremse hastigheden på hvilke kræft udvikler sig ved at bryde årsagssammenhængen mellem høje androgen niveauer og hurtige kræft vækst. Ved kunstigt at sænke niveauer af androgener (mandlige hormoner såsom testosteron) i kroppen, er den hastighed, hvormed kræften vokser ligeledes kvalt.

Psykiske bivirkninger

Men kemisk eller kirurgisk ændre androgen niveauer i en ellers normal mandlige krop kan have katastrofale konsekvenser, som manipulation med endrocrine systemer og kroppens hormoner kan producere alvorlige psykiske funktionsnedsættelser, herunder et fald i mentale skarphed (dette kan også betegnes som en følelse af hjernetåge), kronisk træthed og depression.

Fysiske bivirkninger

Ud over den mentale traumer påført af nedsat testosteronniveauer, er der fysiske sygdomme til at konfrontere så godt. Kroppen mister sin vigtigste træk af maskulinitet, begyndende med et fald i muskel masse og en stigning i kropsfedt masse. Niveauer af HDL (almindeligvis kendt som den "gode" kolesterol) styrtdykke, knoglerne mister tæthed, eventuelt udvikler sig til udvikling af osteoporose, og kroppens rød-celletal falde. Enkelt kunne lider af midlertidig hedeture, svarende til dem, der opleves af kvinder i overgangsalderen. Og måske de fleste forvanskning af alle, patienten kunne lider af gynækomasti, udvikling af bryster på en mand.

Overvejelser

Hormonbehandling for prostatakræft tilbyder store fordele og indebærer store risici, som ville være mere acceptabelt, hvis behandlingen resulteret i fuldstændig destruktion af kræftceller, men det gør ikke. Mens hver patient skal nøje afveje fordele og ulemper før det besluttes at gennemgå rystetur i hormonbehandling, er den lange liste af alvorlige bivirkninger tilstrækkelig til at give pause. Husk, at mange alternative foranstaltninger er til rådighed til bekæmpelse af prostatakræft, så sørg for at udtømme alle andre potentielle behandlinger før man overvejer en kamp med hormonbehandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com