Hvad årsagen hikke hos børn?

03/04/2012 by admin

Næsten alle har fået hikke ad gangen eller en anden. De er en fælles begivenhed i børn, og årsagerne er normalt ikke bekymrende.

Identifikation

Hikke opstår når mellemgulvet og musklerne omkring lungerne krampe, forårsager en krampe i hals muskler. Denne halsen krampe forårsager du til at suge luft pludselig og når at luft når din strubehovedet det gør en usædvanlig lyd, en hikke.

Tidsramme

Hikke normalt kun vare et par minutter, men de kan vare flere timer eller endda dage. Hikke kan forekomme så ofte som 60 gange i minuttet, men normalt forekommer ikke dette ofte.

Almindelige årsager

Hikke er almindeligt hos børn, og almindelige årsager er spiser for meget eller for hurtigt eller drikker en stor mængde af soda. Gastroøsofageal sygdom (GERD), en tilstand, hvor syre fra maven ind i spiserøret, kan også forårsage hikke. Nervøsitet, stress og spænding er også menes at forårsage hikke.

Sjældne årsager

I sjældne tilfælde kan medicin forårsage hikke, enten fra en overdosis eller en bivirkning. Multipel sklerose og infektioner er andre ualmindeligt årsagerne til hikke.

Advarsler

Underrette din læge, hvis dit barns hikke begynder efter at have taget en ny medicin, eller hvis de vare længere end tre timer. Du skal også se en læge, hvis hikke er ledsaget af mavesmerter eller hoste blod op.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com