Historien om medicinsk turisme

03/10/2012 by admin

Medicinsk turisme, defineret som rejser over store afstande til at modtage sundhedspleje, er ikke et nyt begreb. Gennem historien, har patienter forladt hjemmet at finde passende eller omkostningseffektive ekspertise. En placering kan have haft særlige helbredende egenskaber eller måske patienter behov for at rådføre sig med en tempel læge. Dag, læger advare ofte patienter mod sundhedsturisme, men det er en voksende industri.

Hvorfor rejse for lægebehandling?

Der er mange grunde til, hvorfor en patient ville vælge at modtage sådan pleje. En medicinsk eller dental procedure kan være billigere i et andet land, eller der kan være eksperimentelle behandlinger og medicin, der ellers ville være utilgængelige for patienten. Fra nyre-transplantationer til fertilitetsbehandling kombinere mange mennesker nu ferie med rekreation.

Søvn templer i oldtidens Ægypten

Healing centre i oldtiden kombineret bøn og medicin. At tro, at sygdom var forårsaget af den åndelige verden, bønfaldt healere guderne for bistand. Patienter, der søger fritagelse rejste til disse templer.

En af de tidligste helbredende Centre var kaldet søvn templer. Mere end 4.000 år gammel, disse gamle egyptiske templer behandlet sygdomme gennem meditation, iblødsætning i bade og ofre til guderne. Tyder på, at andre kulturer såsom Grækenland og Rom udviklet deres egne templer.

Templer af Asklepios

I omkring 600 f.kr. oprettede grækerne helbredende templer for Asklepios, deres Gud for medicin. Selvom patienterne kunne finde disse centre over hele landet, de ofte rejste til de vigtigste tempel i Epidauros. Søvn, naturlige retsmidler, offergaver til guderne og kontakt med slanger sagdes at helbrede mange sygdomme, selv blindhed.

Asklepios, der er nævnt sammen med sine sønner i Homers "Iliaden", blev anset for at være en faktiske læge før bliver guddommeliggjort af grækerne.

Healing i Hot Springs, Ark.

I de Forenede Stater var Hot Springs, Ark., menes at have særlige vand, der kan helbrede gigt. For 10.000 år samledes amerikanske indianere omkring de mineralske fjedre til healing og kommunion med naturen. Spanske historikere kaldt de mineralholdige kilder fra dette område "Fountain of Youth." Den første permanente militærhospital i Amerika blev bygget i Hot Springs i 1887.

Medicinsk turisme i dag

Med fremkomsten af højere forsikringspræmier, dental turisme eksploderede i 1980 ' erne. Det gav pludselig mening at gå til Mexico for et ferie og tandimplantater. Snart efter begyndte borgere rundt om i verden at omfavne medicinsk turisme for dens omkostningseffektivitet og bred vifte af muligheder.

Der er risici forbundet med medicinsk turisme. Licensing og certificeringer varierer alt efter hvilket land. Der er andre faktorer, såsom ordentlig rekreation tid og retsmidler hvis procedurer går skævt. Stadig, medicinsk turisme har eksisteret i tusinder af år. Det er sikker på ikke at forsvinde helst snart.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com