Behandlingsmuligheder for Tilføj

04/01/2012 by admin

Opmærksomhed underskud lidelse, eller Føj, er en psykisk lidelse, hvis nøjagtige årsag ikke kendes endnu. Visse faktorer menes at have en effekt på sandsynligheden for at have ADD. Det ofte løber i familier og kan også være forårsaget af mødre, der bruger stoffer eller ryger cigaretter under graviditet. Eksponering for toksiner eller organiske miljøgifte kan også bidrage til Tilføj. Medicin til behandling af ADD kommer i to forskellige former---stimulerende og ikke-stimulerende---med den senere er den mest almindelige.

Stimulerende medicin

De mest almindelige former for stimulerende ADD medicin er ritalin og adderall. Selvom forskerne ikke ved præcist hvad gør disse stoffer effektivt, ved de, at de synes at afbalancere og øge neurotransmittere i hjernen. Dette forbedrer fælles ADD symptomer som hyperaktivitet og impulsiv adfærd. Stimulerende medicin kommer i både korte - og langtidsvirkende former. De fleste korttidsvirkende medicin sidste for omkring fire timer, mens langtidsvirkende former kan vare mellem seks og 12 timer.

Side effekter af stimulerende medicin

Nogle bivirkninger af stimulerende medicin er søvnløshed, nedsat appetit, vægttab og irritabilitet. I et par tilfælde oplever børn en lidt lavere vækst sats. Nogle børn kan også udvikle sitren eller ufrivillig muskelspasmer, men disse bør falme efter medicin dosering er sænket. Omkring 10 procent af børn vil ikke opleve nogen lindring af symptomer, selv efter at ændre typen stimulerende og dosis givet.

Ikke-stimulerende medicin

En fælles ikke-stimulerende anvendes til behandling af ADD er Strattera. Non-stimulanser ofte er ordineret når stimulerende medicin ikke arbejde eller forårsage uønskede reaktioner. Bivirkninger af ikke-stimulerende lægemidler omfatter vægttab, søvnighed og kvalme. Brug af Strattera har også været forbundet med gulfarvning af huden (gulsot). Nogle børn og unge voksne kan opleve problemer med selvmordstanker og selvom det endnu ikke vist sig for at forårsage selvmord, hvis dit barn oplever selvmordstanker, konsultere din læge straks. Det er vigtigt at huske, at disse stoffer ikke vil helbrede, men kun lindre symptomerne på denne lidelse.

Terapi og rådgivning

Under psykoterapi, tilføje syge er i stand til at tale om deres følelser og tanker og lære alternativer til selvdestruktive adfærd. Psykoterapi fokuserer også på at hjælpe deltageren føle sig godt om sig selv. Terapi kan også involvere familiemedlemmer i at hjælpe patienten lære at behandle lidelsen og dens bivirkninger mere positivt. Adfærdsterapi strengt tackler behandling af adfærd, ikke regne ud, hvad der forårsagede dem, og fokuserer på fastsættelse af problemet straks.

Forebyggelse

Der er endnu ikke en måde at teste eller effektivt forhindrer en person have ADD, men et par skridt kan tages, der menes at reducere risikoen. Under graviditet, skal du sørge for at afholde sig fra alkohol-og narkotikamisbrug. Rygning cigaretter og eksponering til husholdningsbrug toksiner er også ikke anbefales. Sæt et klart sæt af grænser for dit barn med konsekvent konsekvenser for dårlig opførsel. Tag dig tid til at rose dit barn hver dag og forsøge at gøre øjenkontakt med dem, når man taler med dem.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com