Sådan måler Lateral Rotation af skulderen

03/02/2012 by admin

Sådan måler Lateral Rotation af skulderen

Skulder rotation er oftest tænkt på inden for rammerne af pitching, men det tal ind i en bred vifte af daglige aktiviteter. Hvis en patient har et problem med skulder rotation og det der forårsager smerte, vil han normalt nødvendigt at konsultere en fysioterapeut til at finde ud af hvad præcist er årsag til problemet og hvordan man korrekt rehabilitere skulderen.

Instruktioner

• Har den patient løgn ned på undersøge tabellen med sin sårede arm opad. Han skal liggende på ryggen. Placere armen i en 90-graders vinkel på albuen, med hans håndflade vender fremad og hans pinky mod dig. Placer en lille sammenrullet håndklæde under hans albue.

• Bede patienten om at sideværts rotere armen, at bringe bagsiden af sin hånd mod bordet. Konstatere, at patienten er i stand til at flytte sin skulder i denne retning uden at opleve nogen smerte. Hvis han oplever smerte, har den patient kun bevæge sin skulder i det omfang der er komfortable.

• Brug af vinkelmåleren for at måle vifte af bevægelse af lateral rotation af skulderen. Gøre dette ved at placere omdrejningspunktet i goniometer på spidsen af albuen med den stationære arm vinkelret på gulvet og den bevægelige arm langs midterlinjen af underarmen. Bruger den bevægelige arm, følge patientens bevægelse, da han når tilbage mod bordet. Bemærk læsning for enden af patientens bevægelsesfrihed.

• Undersøg patientens bevægelsesfrihed til anerkendte værdien af 70 grader af laterale skulder rotation. Hvis patienten har mere end 70 grader af lateral rotation, anses han for at være normal. Hvis han mangler, og har mindre end 70 grader af laterale skulder rotation, yderligere for undersøgelse at afgøre, hvad forstyrrer normal rotation.

Tips & advarsler

  • Altid plads en sammenrullet håndklæde under patientens albue at sikre komfort og holde albue af bordet lidt, så du kan læse goniometer korrekt.
  • Tag til efterretning enhver smerte, patienten føler under lateral rotation af skulderen. Dette kunne indikere en impingement i rotator cuff eller en tåre i labrum i skulderen.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com