Hvad er ptose i øjet?

11/16/2012 by admin

Hvad er ptose i øjet?

Ptose (udtales tå-sis) betyder hængende i medicinsk terminologi. Ptose af øjet betyder en hængende øvre øjenlåg og er lægeligt kendt som blepharoptosis. Hvis ptose er svær kan nok øjenlåget hindre del af synsfeltet og påvirke liv af patienten. Behandling af blepharoptosis der ikke forstyrrer patientens vision men der generer patienten på grund af udseende spørgsmål er ofte betragtes som en kosmetisk behandling.

Årsager til ptose

Blepharoptosis kan være genetiske og lejlighedsvis forekommer hos børn. En mere almindelig årsag er aldringsprocessen. Ledbånd og muskler af øjenlåget forværres og strække med alderen. Andre årsager omfatter skader eller sygdomme, der påvirker de samme muskler og ledbånd eller nerverne i øjenlåget.

Diagnose

Den første diagnose udføres normalt visuelt ved at kigge på patienten. En øjenlæge eller optometrist kan også udføre en visuelle felttest for at afgøre, om nogen del af patientens normale synsfelt sløres af den hængende øjenlåg.

Behandling

Hvis blepharoptosis ikke tilsløre vision og patienten er ikke generet af udseende forsøgte ingen behandling normalt. Hvis den hængende øjenlåg påvirker vision, eller patienten er generet af deres udseende, er kirurgi normalt angivet.

Blepharoplasty

Øjenlåg kirurgi er normalt udføres under en lokalbedøvelse og en beroligende. Der er flere teknikker, der kan bruges af den kirurg, som alle forkorte eller stramme de muskler, der styrer den øvre øjenlåg.

Relaterede betingelser

Mens blepharoptosis er sagging øjenlåg, er pande ptose en sagging af øjenbryn. Hængende øjenbryn kan også forstyrre vision af blokerer synsfelt. I nogle tilfælde er begge betingelser korrigeret kirurgisk på samme tid. Patienter bør bekræfte forsikringsdækning for disse typer af operationer. Hvis det ikke er dokumenteret, at sagging eller hængende øjenlåg eller øjenbryn er begrænser vision, den medicinske behandling overvejes kosmetiske som kan være omfattet af nogle forsikring transportørerne herunder Medicare.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com