Hvordan cigaretter forårsage munden kræft?

10/01/2016 by admin

Hvordan cigaretter forårsage munden kræft?

Mund kræft og tobak

Ifølge American Cancer Society, der er cirka 30.000 nye tilfælde og 8000 døde fra munden kræft hvert år. Mund kræft, også kendt som mundtlige kræftformer, omfatte kræft i læbe, tungen, spytkirtler, gulvet i munden, mesopharynx og hypopharynx. Alle typer af brug af tobak blevet vis at associere med højere risiko for munden kræft og skønnes for at forårsage mere end 90 procent af mundtlige kræftformer hos mænd og 60% af mundtlige kræftformer hos kvinder.

Cigaretter indeholder mange kræftfremkaldende stoffer

Cigaretter indeholder mange kræftfremkaldende stoffer (kræftfremkaldende stoffer). Disse omfatter, tjære, arsen, benzen, cadmium, formaldehyd og polonium-210. Tar, den brune rest, som pletter rygerens tænder og fingre er en samling af faste partikler. Risikoen for kræft i mundhulen øges med hvor lang tid en person har begyndte at ryge og hvor ofte han eller hun ryger en dag.

Kræftfremkaldende stoffer forårsage mutationer af celler i munden

Langsigtet eksponering for kræftfremkaldende stoffer i cigaretter alter normale funktioner i onkogener og tumor suppressor gener i mundtlige væv. Disse ændringer vil i sidste ende føre til ukontrolleret cellevækst og udbrud af oral precancer.

Den første fase af kræft

Leukoplakia eller erythroplakia er også kendt som oral precancers. Leukoplakia er et hvidt område (Se nedenstående figur) og erythroplakia er et rødt område i munden. Begge, hvis venstre vil ubehandlet, udvikle sig til kræft. For eksempel i gennemsnit tager erythroplakia 10 år til at blive kræft.

Vide, hvis du har kræft i mundhulen

Tegn og symptomer på kræft i mundhulen omfatter vedvarende mund eller lip sår, vedvarende hvide eller røde patch(es) i munden, usædvanligt langvarig ondt i halsen, en klump i munden, hals eller tunge, besvær med at synke eller tygge og stemme ændringer.

Tidlige Dectection er nøglen

Det skal understreges, at munden kræft kan behandles hvis opdages tidligt. Men da de fleste munden kræft går uopdaget i lang tid, overlevelsesraten er lavt: kun 48 pct. overlever fem år efter diagnosen. Dette er meget uheldigt, da en enkel og smertefri eksamen i munden kan føre til tidlig påvisning af mund kræft. Så hvis du er en storrygere, Spørg din tandlæge eller praktiserende læge til eksamen munden regelmæssigt. Behandling af mund kræft består for det meste af kirurgi efter strålebehandling.

Kræft i mundhulen er Preventable.

For at reducere din risiko for munden kræft, undgå enhver form for tobaksprodukter, herunder cigaretter, rør, cigarer, tygger eller snuffs. Tobak med tunge alkoholforbrug er en stærk risikofaktor for kræft i munden, så drikker i moderation, hvis du skal. Eksponering for solen kan føre til læbe kræft, så brug læbe balsam indeholder solcreme. Brug en masse frugt og grøntsager i din kost til at sænke din samlede kræftrisiko.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com