Adrenal Tumor symptomer

02/17/2014 by admin

To små kirtler, der er på toppen af nyrerne kaldes binyrerne. Kirtler sammen med hypothalamus og hypofyse til at producere hormoner, der er ansvarlig for en række af kroppens funktioner. Tumorer kan udvikle på binyrerne, forårsager forskellige symptomer.

Fakta

Binyrerne tumorer kan ikke forårsage symptomer i starten, men da tumoren vokser, overskydende hormonproduktion vil begynde. To af de vigtigste typer af hormoner, der produceres af binyrerne er katekolaminer og kortikosteroider. Stigningen i forskellige hormoner er, hvad fører til mange symptomer. Dels er de symptomer, der opstår, relateret til hvilken hormon er produceret i overskud.

Typer

Binyrerne er opdelt i to hovedområder. Begge områder kan udvikle tumorer. Svulster i binyremarven forårsager produktion af katekolaminer som adrenalin. Symptomerne på denne form for tumor kan omfatte brystsmerter, svimmelhed, rysten og højt blodtryk. Tumorer i binyrebarken forårsage en øget produktion af kortikosteroider, såsom kortisol. Dette kan forårsage humørsvingninger, vægtøgning, væskeophobning og øget kropsbehåring. Ud over symptomer relateret til overskydende hormonproduktion, omfatter generelle symptomer på en tumor mavesmerter, tab af appetit og vægttab.

Overvejelser

Fordi hormoner kan frigives til blodbanen kun sporadisk og hormonniveauer er ikke konstant, kan nogle symptomer komme og gå. For eksempel, hvis adrenalin er produceret, og en stigning i puls og forhøjet blodtryk udvikle kan symptomer stilne som hormon falder i blodbanen. Det er umuligt at forudsige Hvornår eller til hvad omfang hormon niveauer er frigivet i blodbanen, og når symptomerne vil stige.

Diagnose

Fordi nogle symptomer på en adrenal tumor er lig de andre betingelser, såsom hjerteproblemer, skal en læge foretage en korrekt diagnose. Efter en læge vurderer symptomerne, kan blodprøver bestilles til at påvise højere end normale niveauer af hormoner, som adrenalin. En CT-scanning eller en MR-scanning kan gøres for at se nyrerne og kigge efter tumorer på binyrerne.

Behandlinger

Hvis en binyrerne tumor forårsager symptomer, selv om det er godartede, kan behandling være nødvendig. Fordi et af symptomerne er højt blodtryk, gives medicin ofte til at medvirke til at sænke dit blodtryk. Betablokkere kan også blive ordineret for at hjælpe med at regulere din puls. Operation for at fjerne tumorer er påkrævet hvis medicin ikke lindre symptomer. Adrenal tumorer, der er kræft kan kræve yderligere behandling for at lette symptomer, såsom stråling og kemoterapi.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com