Hvad er årsagerne til akut Progressive svaghed?

03/25/2013 by admin

Hvad er årsagerne til akut Progressive svaghed?

Akut progressive svaghed er en pludseligt indsættende muskelsvækkelse, der hurtigt bliver mere alvorlig løbet af flere timer eller dage. Det er normalt et resultat af noget angribe nerve eller muskel cellerne. Sygdomme, der rammer nervesystemet på denne måde er sjældne.

Guillain-Barre

Guillain-Barre syndrom er en autoimmun sygdom. Kroppen er immunrespons, fordi forvirret og fejltagelser celler i det perifere nervesystem for udenlandske angribere. Dette får kroppen til at angribe disse celler, der forårsager progressive svaghed. Guillain-Barre vises normalt efter en virusinfektion, men det også kan være udløst af kirurgi eller vaccinationer. Det starter med milde svaghed i underbenene, som hurtigt udvikler sig til hele kroppen lammelser og respirationssvigt.

Guillain-Barre kan ikke helbredes, men der er behandlinger for at mindske sværhedsgraden af symptomer og forhindre død. Plasmaferese er behandling af valg, fordi det fjerner de fejlende antistoffer, mindske sværhedsgraden af sygdommen.

Myasthenia Gravis

Myasthenia gravis er en neuromuskulær sygdom, der forårsager svaghed ved at blokere nerve til muskel kommunikation. Ligesom Guillain-Barre er myasthenia gravis en autoimmun sygdom. Dens årsager er generelt ukendt, men det er nogle gange udløst af en tymom eller andre tumor af thymus.

Muskelsvaghed, der bliver gradvist værre med aktivitet er det vigtigste symptom på myasthenia gravis. De fleste andre symptomer er resultatet af denne muskelsvaghed. De omfatter vanskeligheder udføre daglige opgaver, såsom klatring trapper, løfte ting, spise og åndedræt. Plasmaferese og intravenøs immunoglobulin terapi kan hjælpe med at reducere symptomerne på myasthenia gravis for en længere periode, men endnu er der ingen kur. At fjerne kræft tumor på thymus fører til en permanent nedsættelse eller fritagelse i symptomer for nogle mennesker.

Akut intermitterende porfyri

Akut intermitterende porfyri er en genetisk lidelse, der forårsager en række symptomer på grund af mangler i visse enzymer nødvendig for porfyrin stofskifte. Selvom intens mavesmerter er den mest almindelige symptom, omfatter akut intermitterende porfyri også muskelsvaghed, som hurtigt udvikler sig til paralyse. Svaghed og lammelse fortsat at blive værre indtil porfyri er behandlet. Ubehandlet, respiratorisk svigt fra lammelsen kan resultere i dødsfald. Andre symptomer omfatter ændringer i mental status, herunder paranoia, delirium og psykose, og, sjældent, anfald.

Episoder af porfyri udløses primært af visse former for narkotika, især barbiturater og sulfonamider, men de kan også udløses af alkohol, kaloriefattige begrænsning og stress for kroppen, såsom med infektion. Milde tilfælde behandles med intravenøs glucose, mens mere alvorlige tilfælde normalt reagerer på tre til fire dage efter behandling med hematin. De fleste mennesker er symptomfri mellem akutte angreb.

Andre årsager

Spinal chondromyxoid fibroma og andre spinale tumorer kan forårsage muskelsvaghed som de tryk mod rygmarven. Den resulterende muskelsvaghed bliver værre, når svulsten vokser sig større, anvende mere pres på rygmarven. Elektrolyt forstyrrelser, såsom hypokaliæmi, kan også forårsage progressiv svaghed.

Selv om de fleste tilfælde af elektrolyt ubalance opstår over en længere periode, kan nogle betingelser, herunder koffein forgiftning, forårsage en akut forstyrrelse, der resulterer i mere alvorlige symptomer. Andre autoimmune sygdomme som Amyotrofisk lateral sklerose, multipel sklerose og polymyositis, forårsage muskelsvaghed på grund af kroppens angreb af centralnervesystemet eller bindevæv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com