Hvad er årsagerne til testikel kræft hos unge mænd?

03/23/2013 by admin

Ifølge National Cancer Institute er der omkring 8400 nye tilfælde af testikelkræft i USA hvert år. De fleste tilfælde forekomme i aldersgruppen 15 til 34. Mens de nøjagtige årsager til testikelkræft ikke kendes, er der beviser til støtte for kræftfremkaldende indtagelse gennem rygning eller andre miljømæssige kilder. Der er også beviser peger på arvelig genetisk disposition for at udvikle sygdommen.

Testikelkræft

Testiklerne er de mandlige seksuelle organer med ansvar for produktion af testosteron og sædcellerne. Ligesom andre organer i kroppen, er testiklerne celler konstant voksende og reproducering for at erstatte ældre celler. Testikelkræft celler er modtagelige for at blive kræft, når de vokser og reproducere ukontrollabelt.

Nedsunkne testikler

En af årsager til testikelkræft er nedsunkne testikler. Som fosteret vokser og modnes, og normalt af 9 måneder i alder, nedstammer begge testikler fra maven til deres placering i pungen uden for kroppen. Hvis en testikel ikke ned af hvilken som helst årsag, kan blive beskadiget testikel. Denne skade kan føre til testikelkræft, fordi skader, der kan have været på det genetiske niveau.

Rygning

Rygning tobak og andre stoffer indfører et utal af kemikalier i kroppen. Mange af disse kemikalier er kræftfremkaldende, kemikalier, der er kendt for at forårsage kræft. Kræftfremkaldende stoffer rejse over hele kroppen gennem omsætning, herunder testiklerne.

Genetik

Mange gange, er en klar årsag til testikelkræft ikke fundet. Men ifølge National Cancer Institute, der er nogle beviser for familiær testikelkræft. Hanner i visse familier er mere tilbøjelige til at udvikle testikelkræft end deres jævnaldrende. Dette peger på en genetisk årsag til testikelkræft, og forskning i dette område.

Forebyggelse/løsning

Fjerne miljømæssige risikofaktorer for kræft i høj grad mindske chancerne for at udvikle testikelkræft. Men undertiden ukontrollable faktorer som genetik er årsagen. I begge tilfælde er screening for kræft den bedste nøgle til at overleve det fordi opdage tidligt giver den bedste chance for succes behandle den. Mandlige selv-eksamen mellem pubertet og alder 34 er effektive i at fange testikelkræft tidligt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com