Patologi af Hypertension

08/10/2013 by admin

Patologi af Hypertension

Hypertension er den tidligste registreres sygdomstilstand; Det blev først anerkendt i Kina omkring 2600 F.kr. Det vil snart blive den førende globale dødsårsag gennem myokardieinfarkt (ødelæggelse af hjertet væv på grund af blod blokering), slagtilfælde og massive hjertesvigt. Overraskende, forbliver 90-95 procent af årsagerne til forhøjet blodtryk ukendt. Denne form for hypertension kaldes "primær" eller "essentiel" hypertension. De resterende 5 til 10 procent af tilfældene, kendt som "sekundære" hypertension, kan tilskrives identificerbare årsager.

Hvad er Hypertension?

Hypertension, som er den medicinske betegnelse for forhøjet blodtryk, er en tilstand af øget presset af blod i kroppens arterier. Blodtryk er den kraft, der virker ind på arterievæggene af hjertet pumper blodet gennem systemet. Når denne kraft er mere end sund grænser, findes hypertension. Blodtrykket måles som forholdet mellem peak presset af blod i arterierne (systolisk blodtryk) i forhold til dets mindste tryk (diastolisk tryk). Dette forhold af blodtryk er bemærket af systolisk blodtryk skrevet over det diastoliske tryk. Normalt blodtryk er under 120 over 80, skrevet som 120/80, og at mellem 120/80 and 139/89 er benævnt prehypertension. Blodtryk over 139/89 er den kliniske tilstand af hypertension.

Primær Hypertension

Årsager til primær hypertension er ukendt, selv om denne lidelse typisk har tendens til at blive vist i voksne under deres 50 'er og 60 'er. Statistikker viser, at 70 til 80 procent af primær hypertension patienter har en familie historie af betingelsen. Afkom af forældre, der begge havde hypertension er 250% mere tilbøjelige til at udvikle det selv. Afrikansk-amerikanere er også større risiko for at få forhøjet blodtryk end hvide.

Årsager til sekundær Hypertension

Sekundær hypertension kan tilskrives nyre abnormiteter eller tumorer i binyrerne. Medfødt hjertefejl også forårsage sygdom, som gør visse medikamenter såsom p-piller, dekongestanter, kold retsmidler og nogle receptpligtig medicin. Ulovlig rekreative stoffer som kokain og amfetamin har også været forbundet med hypertension.

Symptomer

Hypertension har få mærkbare symptomer, der kan tilskrives det. Det er blevet kaldt en "tavse dræber", da de fleste individer er uvidende om deres tilstand. Kedelig hovedpine, svimmel magi og en højere end sædvanligt antal næsen bløder dog ofte annoncere betingelsen.

Risikofaktorer

Risikoen for forhøjet blodtryk på grund af genetik, race og alder ikke kan kontrolleres. Livsstilsændringer, der fjerne reversible betingelser, dog, kan gøres til at minimere risikoen. Fedme, for eksempel, forårsager en stigning i mængden af blod, at hjertet skal pumpe til at levere ilt og næringsstoffer til en større masse af væv. Stigningen i blodvolumen får hjertet til at pumpe hårdere og tilføjer pres på blodkarrene. Det medfører også en udvidelse af hjertemusklen, som i sidste ende mindsker sin fleksibilitet og reducerer sin pumpe effektivitet. Fedme også fører til forhøjet kolesterol, diabetes, nyreproblemer og søvnapnø, som forårsager hypertension. En anden sund livsstilsændring er at forlade rygning tobak, der skader foring af arterie vægge og indsnævrer dem for at forårsage en stigning i blodtrykket. Yderligere, en utilstrækkelig mængde af kalium i en kost, der regulerer niveauet af natrium i kroppens celler, der forårsager en stigning i natrium, og en forøgelse af natrium (salt) bevarer overskydende væske, som øger blodtrykket.

Komplikationer

Komplikationer som følge af forhøjet blodtryk kan være dødelig, hvis ukontrolleret. Åreforkalkning, hærdning og fortykkelse af arterierne, kan resultere i et hjerteanfald, et slagtilfælde eller massive nyresvigt. Aneurismer, der bugnende blodkar på grund af en stigning i blodtrykket, kan briste og være dødelig. Hypertension forårsager også sundhedsrelaterede komplikationer såsom hovedpine, kvalme, svimmelhed, tab af hukommelse og andre lidelser, der ikke er nødvendigvis livstruende, men ikke desto mindre ubehageligt, eller problematisk.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com