Hvad skal vi spise til den bedste ernæring?

04/14/2013 by admin

Hvad skal vi spise til den bedste ernæring?

Svarende til vand, søvn og luft, mad er afgørende for liv. De fødevarer du indtager bestemme sundheden for din krop. En afbalanceret og nærende kost er afgørende for kroppens funktion. Fratage kroppen fra næringsstofferne har brug for det kan resultere i en mangel på energi og en nedsat immunforsvar at gøre kroppen mindre i stand til at bekæmpe sygdomme. For at bevare et godt helbred, er der forskellige madvarer du kan spise på en daglig basis.

Frugter og grøntsager

En bred vifte af frugter og grøntsager er vigtige i en sund kost, fordi de giver vitaminer, mineraler og antioxidanter. Ifølge United States Department of Agriculture, kan en kost rig på frugter og grøntsager reducere din risiko for kroniske sygdomme, herunder slagtilfælde, hjerteanfald og hjertesygdomme. Vandmelon, grønne og gulerødder indeholder vitamin A og C, som er afgørende for at undgå infektioner, opretholde sunde hud og absorbere jern. Søde kartofler, mango og kidney bønner er rige på kalium og hjælpe med at holde dit blodtryk stabil. Folinsyre, fundet i broccoli, hjælper røde blodlegemer dannelse og hjælper med at forebygge fosterskader.

Fuldkorn

Fuldkorn indeholder vitaminer og mineraler, såsom selen, magnesium, folinsyre og B-vitaminer. De beskytter dig mod kroniske sygdomme, hjælp du opretholde en sund vægt og sundt nervesystem, og de fremmer digestive sundhed. Fordi fuldkorn fordøje langsomt, du bo fyldigere længere og dit blodsukker forbliver stabil. Gode kilder til fuldkorn omfatter havre, brune ris, hele hvede pasta, byg, quinoa.

Fedtfattige mejeriprodukter

Mejeriprodukter give din krop med calcium, D-vitamin og kalium. Gode kilder omfatter mælk, yoghurt og ost. Vælge fedtfattige produkter til at holde et overskud af fast fedt i skak. For at opretholde sunde, stærke knogler, en kombination af calcium og D-vitamin er afgørende for D-vitamin hjælper kroppen absorbere calcium. En kost, der indeholder fedtfattige mejeriprodukter menes at sænke blodtrykket hos voksne og mindske risikoen for type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdom.

Magert Protein

Magert protein som kylling, fisk, Tyrkiet, usaltet nødder og frø, indeholder B vitaminer, jern, zink, magnesium og vitamin E. skaldyrsretter, herunder laks, ørred og sild, indeholder omega-3 fedtsyrer, som hjælper med at forebygge hjertesygdomme. USA Department of Agriculture anbefaler du spise 8 ounce af fisk og skaldyr om ugen. Undgå fedtholdige proteinkilder, såsom oksekød, lammekød og svinekød, fordi disse er rig på mættet fedt, der øger dårlige kolesterol.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com