Virkninger af at spise mug på fødevarer

02/16/2010 by admin

Spise muggen mad kan forårsage allergiske reaktioner og sygdomme. Når formen er synlige på overfladen af mad, vokset tynde tråde af mug typisk dybt ind i maden. Hvis du ser nogen mug på mad, er det normalt bedst at smide det væk.

Funktioner

Forme er svampe, der frigive sporer i luften for at reproducere. Hoveddelen af formen er ikke uden sammenligning set og består af threadlike vækster i hele fødevarer, mens den farvede mug, som du ser på overfladen af fødevarer er kun sporer. Når formen er synligt producerer sporer, er mad fyldt med små tråde af mug.

Effekter

For de mange mennesker, der har skimmel allergi, kan spise mug forårsage åndedrætsbesvær, hoste, nysen, øjne eller hud irritation, hovedpine eller kvalme. Nogle skimmelsvampe producere toksiner, der kan forårsage sygdomme som aflatoxin, som kan forårsage kræft.

Forebyggelse

Inspicere mad omhyggeligt for mug, før du køber den. For at modvirke skimmelvækst, opbevare letfordærvelige fødevarer nedkølet, og holde dit køleskab, karklude og svampe ren.

Skal jeg spise det?

Når du opdager en lille plet af mug på fødevarer, kan du blive fristet til at afskære den mugne del og spise resten. Ifølge USDA er det ikke sikkert for bløde fødevarer, såsom frugt og bagværk, fordi formen faktisk er stigende i hele mad. Dog er det OK for fødevarer såsom hårde oste og pølser, fordi skimmelvækst ikke kan trænge langt ind i sværere fødevarer.

Fordele

Nogle fødevarer forme er gavnligt. Penicillin (et antibiotikum) kommer fra en brød skimmel, og nogle typer af ost er fremstillet ved hjælp af forme, der er sikre at spise.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com