Hvad forårsager huden på fingre til skræl?

10/14/2016 by admin

Hvad forårsager huden på fingre til skræl?

Fingre med afskallende hud kan variere fra tørre og revnede med mindre peeling til røde, kløende rande. Grad som fingrene peeling bestemmer den mulige årsag.

Tør hud

En mindre stand kan blot betyde tør hud, som kan være forårsaget af tørt vejr, indendørs, varme eller Air-condition, hyppige bade i varmt vand, barske sæber og rengøringsmidler og eksponering for solen, ifølge Mayo Clinic. For et mindre tilfælde af tørre og peeling fingre, fugter regelmæssigt, bade mindre hyppigt, undgå hårde sæber og rensemidler, bruge en luftfugter og exfoliere de døde hud fra dine fingre regelmæssigt før fugtgivende.

Eksem

Håndeksem er karakteriseret ved kløende, skællende pletter, at flage, rødme, revner eller udslæt med tåreperser bump, Ifølge National eksem Association. Håndeksem er mere almindeligt hos personer, der har haft tidligere allergier og hvis hænder er ofte våd eller udsat for irriterende kemikalier. Din læge kan ordinere en aktuel kortikosteroid medicin, samt et regime af vaske dine hænder med en parfume-fri sæbe, fugtgivende med vaseline eller parfume-fri creme eller lotion, og iført Vandtætte handsker mens vaske opvasken eller brusebad.

Psoriasis

Psoriasis, en ikke-smitsom, kronisk autoimmun sygdom manifesterer sig på huden, Ifølge National Psoriasis Foundation. Af de fem typer--plaque, guttat, inverse, pustular og erythrodermisk--plak er den mest almindelige og vises som rejst, røde pletter eller læsioner dækket med et hvidt lag af døde hudceller. Psoriasis er forbundet med diabetes, hjertesygdom og depression. Mens psoriasis har ingen kur, er aktuel og systemiske behandlinger tilgængelige. Arbejde med din læge for at finde den bedste behandling for dig.

Erythroderma

Erythroderma er en form for psoriasis karakteriseret ved en intens og udbredt rødmen af huden, ifølge New Zealand dermatologiske Society, og er ofte ledsaget af Exfoliativ dermatitis, der er afskalning og afskalning af huden. Mulige årsager omfatter bivirkning, en præ-eksisterende hudlidelse såsom dermatitis eller psoriasis, eller en systemisk sygdom som kræft eller HIV-infektion. Idiopatisk erythroderma har ingen kendt årsag. Erythroderma behandles ved at fastlægge og behandling af den underliggende årsag.

Ichthyosis

Ichthyosis er en sjælden tilstand, hvor huden er tør, tyk, ru og skællende, ifølge DermNet. De fleste tilfælde er arvelig, vises i det første år af livet og er forårsaget af en genetisk mutation, som enten medfører nye hudceller til at vokse for hurtigt eller gamle dem til at kaste for langsomt, hvilket resulterer i en ophobning af tørre, skællende hud. Overtagne sager er normalt forbundet med en systemisk sygdom, såsom underaktiv skjoldbruskkirtlen, kræft, HIV-infektion eller bivirkning. Ichthyosis har ingen kur. Dem, der rammes skal rense og eksfoliere huden dagligt, samt fugter med en foreskrevne creme eller salve. Svære tilfælde er ordineret orale retinoider, der reducerer hævelse, eller oral antibiotika mod sekundære infektioner.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com