De 25 sundeste ting du skal spise

10/27/2013 by admin

De 25 sundeste ting du skal spise

En sund og varieret kost, der omfatter næringsstof-tætte frugter og grøntsager, antioxidant-rige fødevarer og drikkevarer, høj-fiber fødevarer, magert proteiner og sunde fedtstoffer forbedrer din energi og generelle sundhed. Nogle af disse fødevarer kan også reducere din risiko for visse sygdomme som kræft og hjerte-kar-sygdom gennem deres kombination af vitaminer, mineraler, antioxidanter og andre sygdomsbekæmpende forbindelser. Har til formål at indarbejde disse næringsstoffer-pakket fødevarer i din almindelige kost.

Næringsstof-tætte frugter og Veggies

Selv om frugter og veggies er altid et sundere valg end chips og cookies, har nogle flere næringsstoffer per portion end andre. Mørk bladgrøntsager som grønkål og spinat er høj i vitamin A, C og K og indeholde øje sundhedsfremmende carotenoider lutein og zeaxanthin. Korsblomstrede grøntsager gennemgå som broccoli og rosenkål er rig på vitamin C, E og K, og deres sulforaphane niveauer kan også reducere forekomsten af brystkræft, ifølge en 2012 undersøgelse offentliggjort i "Anticancer-midler i medicinalkemi." Tomater og rød peberfrugt er både høj i vitamin C og lycopen, hvor sidstnævnte kan bekæmpe mave og prostata kræft, ifølge American Cancer Society. Hvad angår frugter, blåbær, jordbær og kirsebær alle har høj antioxidant indhold per servering, er lav i kalorier og højt fiberindhold.

Antioxidant-rige fødevarer og drikkevarer

Din krop genererer hele tiden frie radikaler fra hverdagens hændelser såsom drejning mad til energi, vejrtrækning og solbadning. Overdreven frie radikaler produktion skader celler og genetisk materiale, potentielt bidrage til fremtidige hjertesygdomme og udviklingen af kræft. Din krop gør nogle antioxidanter til at bekæmpe disse frie radikaler, men det også trækker dem fra mad. Kaffe og te har er både antioxidant-rige og været forbundet med flere gavnlige sundhedsmæssige resultater, herunder reducerede kræftrisiko og forbedret hjertesundhed. Beskedne mængder af mørk chokolade kan også sænke LDL kolesterol og blodsukker og øge HDL-kolesterol, sund, ifølge en 2012 præsentation på mødet "Eksperimentel biologi 2012".

Høj-Fiber fødevarer

De fleste plante-baserede fødevarer er høj i fiber, som hjælper med at fastholde tarm sundhed, mindske LDL kolesterol og kontrollere blodsukkeret. Æbler er fiber-rige og indeholder også ursolic syre, som øget energi udgifter og muskel masse i en 2012 "Public Library for videnskab en" undersøgelse. Havregryns fiber er kendt for sin LDL kolesterol-sænkende fordele; Det er også høj i B vitaminer, folat og kalium. Søde kartofler er høj i vitamin A, B6, C og beta-caroten, hvoraf sidst kan bremse aldersbetingede fald i lungefunktionen, ifølge en 2006 undersøgelse offentliggjort i "Thorax."

Magre proteiner

De essentielle aminosyrer i fødevarer, høj-protein er byggesten for celler, enzymer, neurotransmittere og visse hormoner. Græsk yoghurt indeholder calcium samt probiotika, som er stammer af bakterier, der kan forbedre tarm sundhed. Protein-rige magert oksekød er også høj i jern og zink. Æg har hukommelse-styrke cholin og eye sundhed projektledere lutein og zeaxanthin. Sammen med at være en rig kilde til protein, er linser, bønner og edamame høj i fiber, folat, kalium og magnesium. De kan også beskytte kroppen mod sygdomme som hjertesygdomme, diabetes og kræft, ifølge registreret diætist Samantha Heller.

Sunde fedtstoffer

Selv om fedt har haft et ry for at være en arterie-clogger og fedme-promotor, kan enkeltumættet fedt, flerumættet fedt og omega-3 fedtsyrer faktisk fremme hjertesundhed og hjælper med vægtkontrol. Avocado og olivenolie er rig på enkeltumættet fedt, som kan sænke samlede og LDL-kolesterol og normalisere blodpropper, ifølge Donald Hensrud, MD, MayoClinic.com forebyggende medicin specialist. Mandler kan give lignende fordele, ifølge en 2011 anmeld artikel offentliggjort i "Ernæring anmeldelser" der viste møtrikken flerumættede og enkeltumættede fedtsyrer lavere LDL kolesterol. Fede fisk som sardiner og laks er også rige på omega-3 fedtsyrer, som kan forbedre hjerne og hjerte sundhed og beskytte mod visse former for kræft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com