Stadier af rektal kræft

03/06/2010 by admin

Rektal cancer eller tyktarmskræft, påvirker fordøjelsessystemet. Endetarmen er de sidste seks fødder af tyktarmen. Der er fem stadier af endetarmskræft, fra de første unormale celler til den endelige fase, som er meget udviklet.

Fase 0

I fase 0 af tyktarmskræft, blev der konstateret unormale celler i tyktarmens foring. Abnormitet er fundet kun i tyktarmen.

Første fase

I første fase, de unormale celler har blive til kræft. De findes ikke kun i foring af tyktarmen, men også i de midterste lag af væv.

Fase II

Fase IIA betyder, at kræft er ikke kun i tyktarmen, men i nærheden væv så godt. I fase IIB, at kræften har spredt sig til nærliggende organer eller i maven.

Fase III

I fase III, at kræften har spredt sig til mindst tre lymfeknuder. I fase IIIB er kræft i mindst tre lymfeknuder og nærliggende væv eller organer. Fase IIIC betyder, at kræften har spredt sig til mere end fire lymfeknuder samt nærliggende væv eller organer.

Fase IV

Fase IV tyktarmskræft er meget avanceret. Kræften har nu spredt sig, ikke kun til lymfeknuder og omkringliggende områder i tyktarmen, men også til fjerntliggende organer såsom lever eller lunger.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com