Lysterapi for kronisk træthed

07/08/2013 by admin

Kronisk træthedssyndrom er både psykologiske og fysiske rammer. Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse kronisk træthedssyndrom har en døgnrytmen mønster og symptomer som træthed, nedtrykthed, energi og smerte er betydeligt værre i vintermånederne. Kronisk træthed syndrom (CFS) har symptomer svarende til de symptomer forbundet med Seasonal Affective Disorder (SAD). De mest succesfulde terapi til SAD er lys terapi.

Lysterapi

Teorien bag lys terapi er, at eksponering for lys vil kontrollere dit døgnrytmen samt reducere niveauet af melatonin frigives ved din krop. Disse to foranstaltninger resultere i biokemiske ændringer og reducere ledsmerter forbundet med CFS samt mindske virkningerne af CFS. Lysterapi består af at være i nærheden af en lysterapi boks så ofte som muligt. Mange mennesker vil arbejde ved siden af deres lysterapi boks. Oftentimes vil enkelt vælge enten morgen eller aften at sidde nær lysterapi lampe for en stund. Boksen lysterapi efterligner solen og naturligt udendørs lys. En lygte til lys terapi er ikke en normal stue lampe. Lysterapi lamper udsender en intensitet er ikke fundet i normal belysning.

Lysterapi kan bruges i stedet for medicin såsom antidepressiva, som et alternativ til psykoterapi og da sygesikringen ikke dækker mentale sundhedstjenester.

Bivirkninger

Når det bruges til behandling af CFS, er bivirkninger fra lysterapi minimal. Nogle rapporterede bivirkninger er hovedpine eller kvalme. Nogle patienter, som gennemgår lysterapi til behandling af CFS har oplevet en fuldstændig ændring fra trætte til energisk og nogle har svært ved sove. Bivirkninger holder normalt kun de første par dage af lys terapi behandling.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com