Maniske Depressive kostvaner

07/17/2013 by admin

Maniske Depressive kostvaner

Den mad, du spiser påvirker hvordan du føler. Det tager en balance af proteiner, kulhydrater, vitaminer, mineraler, aminosyrer og fiber til at skabe godt helbred og mindske risikoen for sygdom. Mennesker med manio-depression, også kaldet bipolar lidelse, skal være meget opmærksomme på hvordan forskellige fødevarer kan påvirke deres stemninger. Nogle gange at holde en fødevare journal er nyttigt til sporingsformål.

Manisk Depression

Manisk depression er kendetegnet ved ekstreme skift i humør, energi, tænkning og adfærd. Du kan føle høj i en manisk fase og lav i fasen for deprimeret. Cyklusser kan foregå over dage, uger eller måneder og forstyrre din evne til at fungere. Maniske symptomer omfatter føler usædvanligt "høj" eller optimistisk, har urealistiske forestillinger om dine evner eller beføjelser, sove lidt, men har masser af energi, nedsat dømmekraft og impulsivitet. Deprimeret symptomer omfatter følelse håbløs eller trist, træthed eller tab af energi, irritabilitet og manglende evne til at opleve glæde.

Foods, der hjælper

Nyttige fødevarer, der bidrager til stemning stabilitet omfatter grøntsager, frugt, fuldkorn og fisk rig på olie. En pålidelig spise tidsplan med tre måltider om dagen, fordelt jævnt, og på omtrent samme tidspunkt hver dag er gavnlige for at holde blodsukkeret stabilt. Fødevarer med højt omega-3 fedtsyrer, såsom fisk, soja, hørfrø, græskar frø, valnødder og hvedekim kan nedsætte humørsvingninger i bipolar lidelse, ifølge Helpguide.org.

Fødevarer, der gør ondt

Så vigtig som hvad der skal medregnes i kosten er hvad der skal udelade. Chokolade, sukker, koffein og alkohol, i store mængder, kan bidrage til forstyrrelser i humør, ifølge Helpguide. Stoffer som kokain, ecstasy og amfetamin kan udløse en manisk episode, mens alkohol og beroligende midler kan bringe på depression. Selv en beskeden mængde af sociale drikke kan manipulere med dine følelsesmæssig balance og muligvis interagerer med medicin. Over-the-counter og receptpligtig medicin såsom kulde medicin, appetit suppressants, skjoldbruskkirtel medicin og kortikosteroider kan forårsage problemer med bipolar lidelse og bør kontrolleres med din læge først.

Kosttilskud

Hvis omega-3s ikke forbruges i mad, kan de blive taget som kosttilskud. "Recept for ernæringsmæssige Healing" af Phyllis A. Balch (2010) anbefaler aminosyren L-tyrosin, som øger produktion af adrenalin og øger dopamin niveauer, der påvirker stemninger. De vil også anbefale B-vitaminer, som er nødvendige for normal funktion af nervesystemet og hjernen. De kan træffes ved injektion eller mundtligt. Folinsyre, et B-vitamin og mineral zink har vist sig for at være mangelfuld i dem, der lider af depression. Calcium og magnesium har en beroligende virkning på nervesystemet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com