Kost til at hæve HDL kolesterol niveauer

05/10/2014 by admin

Kolesterol er et fedtstof, der er lavet i leveren. Du får også kolesterol fra den mad, du spiser. Problemer opstår, når vi får for meget kolesterol, der kan øge risikoen for slagtilfælde og hjertesygdomme. Der er tre typer af kolesterol: HDL (high-density lipoprotein), LDL (low-density lipoprotein) og triglycerider. Ikke alle kolesterol er dårligt; HDL er gode kolesterol og hjælper med at holde hjertet sundt. Du kan hæve HDL niveauer med en kost af visse fødevarer.

Sund HDL niveauer

HDL kolesterol fjerner det dårlige LDL kolesterol fra arterievæggene. HDL-kolesterol så fejer LDL væk til leveren, hvor det er fjernet fra blodet. En HDL niveau af mindre end 40mg/dL hos mænd og 50mg/dL hos kvinder øger risikoen for åreforkalkning, eller åreforkalkning. HDL niveauer i den gennemsnitlige mand er 40-50mg/dL. Den gennemsnitlige kvinde HDL er 50 til 60mg/dL. American Heart Association hedder det, at en HDL på 60mg/dL eller derover giver nogle beskyttelse mod hjertesygdom.

Frugter til at hæve HDL

Hvis du vil starte, skal du tilføje 100 procent frugtsaft til din kost. En undersøgelse foretaget af Boston University School of Medicine i 2004 fandt at drikke Concord grape juice øger HDL mens faldende to markører for inflammation i mennesker med stabil koronararteriesygdom. Andre frugter også forbedre HDL kolesterolniveauer. Tranebærsaft er en anden kilde, der rejser HDL kolesterol markant. En University of Western Ontario undersøgelse viste, at spise appelsiner rejst HDL med 21 procent. Da frugterne er bedst spises frisk når i sæsonen, forbruge juice i stedet under off sæsoner.

Andre fødevarer for at hæve HDL

Dr. Victor Gurewich af Tufts University, at spise en gul eller hvid løg dagligt kan hæve HDL niveauer med 30 procent over tid. Løg også hjælpe sænke blodtrykket. Du kan tilføje løg til salater, røre steger og som et krydderi ingrediens til mange retter. Nødder, såsom macadamia, hæve HDL med 8 procent, ifølge University of Newcastle. Tilføj en håndfuld rå nødder som en snack en gang om dagen for at drage fordel af de hjerte-sunde fedtstoffer i nødder. Og hvis du kan lide asiatiske fødevarer, bringe på karry retter (i det mindste dem, der er lavt indhold af mættet fedt og kolesterol). Krydderiet karry er blevet fundet for at hæve HDL med 29 procent.

Spise en bred vifte af HDL-raising fødevarer vil maksimere fordelene af et hjerte-sund kost og undgå kost kedsomhed. Ikke steg fødevarer; i stedet, saute i en lille mængde af olivenolie eller grill.

Niacins rolle i HDL

Niacin, en B-vitamin, har været brugt i mange år for at øge HDL niveauer. Niacin er findes i mange fødevarer, så det er nemt at få en tilstrækkelig mængde bare ved at spise sundt. Nogle niacin-rige fødevarer omfatter fjerkræ, magert kød, fisk, nødder, æg og mejeriprodukter. Ikke begynde at tage niacin kosttilskud uden at konsultere din sundhedspleje udbyder. Niacin årsager almindeligt rødmen, hvor huden kan blive rød og kløe eller snurre. Selvom nonflushing niacin er tilgængelig, er det bedst at få niacin fra kosten.

Andre overvejelser

Det vigtigste mål i en kolesterol-sund kost bør være at maksimere HDL niveauer og lavere LDL niveauer. Andre måder at hæve HDL niveauer er med en samlet sund livsstil: rygestop, motion moderat, reducere stress og opretholde sund vægt. For hver 1mg/dL stigning i HDL falder risikoen for hjertesygdomme med 2 til 4 procent. Følg altid din sundhedstjenesteyder anbefalinger vedrørende kost og motion og livsstil ændringer til at hjælpe med at holde dit kolesteroltal sund.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com