Hvad typer af celler er bakterier?

09/20/2016 by admin

Hvad typer af celler er bakterier?

Bakterier er mikroskopiske encellede organismer, der er hverken planter eller dyr. De er enkle og gamle organismer; og der er tegn på bakteriel liv på jorden 3,5 milliarder år siden. Bakterier er karakteriseret ved en mangel på bundet interne strukturer. Bakterier er blandt de mindste organismer på jorden, men varierer i størrelse og form. Mens nogle bakterier forårsager sygdomme hos mennesker, er mange typer af bakterier godartede, og endog gavnligt.

Kongerige bakterie

Alle levende ting kan opdeles i fem kongeriger: dyr, planter, svampe, protister--encellede organismer, såsom amøbe, som er mere komplekse end bakterier-- og bakterier. Bakterier tilhører Kongerige bakterie, som kan opdeles yderligere i archaea og bakterier.

Prokaryoter

Alle levende ting kan opdeles i to typer af celler: prokaryoter og eukaryoter. Eukaryote celler har en kerne og anden cellestrukturer, der er bundet af en tydelig membran. Bakterier, mangler som Prokaryote celler, disse indre membran-bundet strukturer. Denne udmærkelse anses for at være en af de vigtigste af alle biologiske klassifikationer.

Encellede

Bakterier er encellede organismer. Bakterier er mikroskopiske, normalt 0,5 til 5 mikron i længden, og er generelt mindre end eukaryote celler. I modsætning til en menneskelig muskel celle eller blod celle, en bakteriel celle er en selvforsynende levende væsen. Mens bakterier undertiden bor sammen i store tal, de er generelt ikke afhængige af hinanden for at overleve, og de udføre ikke specialiserede opgaver.

Strukturer

Bakterier er normalt en af tre figurer: stang, kugle eller spiral. Bakterier består af cytoplasma--(den væske som de bakterielle strukturer er suspenderet)--omgivet af et plasma membran og yderligere omgivet af en cellevæg. Den bakterielle DNA, som ofte er én lang cirkulær strand plus et par små, cirkulære stykker af DNA kendt som plasmider, bor i cytoplasmaet. Fastgjort på ydersiden af cellevæggen af mange bakterier er en eller flere fimrehår, som bakterierne brug for bevægelse i væsker.

Aktivitet

De fleste bakterier får ernæring ved at forbruge dødt organisk materiale, selv om nogle få deres energi fra forbrugende levende celler, ved at udføre fotosyntese, eller oprettelse af mad fra lys, eller ved at udføre kemosyntese, oprettelsen af mad fra uorganiske kemikalier.

Sygdomsfremkaldende bakterier kan forårsage sygdom, enten ved at angribe levende væv eller ved udskiller giftstoffer. Nogle bakterier kræver ilt; men ilt er unødvendige og nogle gange giftige for andre former for bakterier.

Reproduktion

De fleste bakterier formere ved simpel celledeling, selvom nogle opdele i ulige stykker gennem spirende eller fragmentere (Se Reference 4). På grund af deres lille størrelse og enkle strukturer, kan bakterier formere sig hurtigt. Under ideelle forhold kan bakterierne opdele, vokse og dele igen på mindre end 20 minutter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com