Hvad er fordele ved at spise sardiner?

01/05/2013 by admin

Hvad er fordele ved at spise sardiner?

Spørg de fleste mennesker, hvad de ved om sardiner, og chancerne er gode, at deres viden strækker sig længere end det faktum, at de typisk er pakket i en dåse, der åbnes ved hjælp af en nøgle til at rulle tilbage top, afslører en række tætpakkede døde-eyed lille fisk. Hvad de fleste mennesker ikke ved er, at denne diminutive fisk er pakket til gæller med sunde næringsstoffer, der giver en ekstraordinær mængde fordele ved at fremme et godt helbred, og er værd at tilføje til din kost.

Historie

Takket være deres bløde knogler, lille størrelse og fantastiske protein niveauer, har sardiner været spist i tusinder af år. især i og omkring Middelhavet, hvor disse sølv, er fede fisk opkaldt efter øen Sardinien. I virkeligheden, er sardiner en art af fisk slet ikke; de repræsenterer faktisk forskellige slags sild.

Kardiovaskulære fordele

Med undtagelse af laks og en håndfuld andre fisk indeholder sardin den stærkeste kilde til de sunde omega-3 fedtsyrer, EPA og DHA. Disse syrer arbejde for at reducere niveauet af kolesterol og triglycerider, som kan sænke blodtrykket og forebygge hjertesygdomme samt farlige hjerte arytmier. Hvad mere er, er sardiner kendetegnet ved høje niveauer af vitamin B12, som arbejder for at afbalancere kroppens niveauer af homocystein. En ubalance i homocystein kan kompromittere arteriel vægge, øger risikoen for åreforkalkning.

Kraftfuld Protein

Selv når sammenlignet med bøf på en ounce af ounce grundlag, sardiner holder mere protein: en servering af sardiner pakninger i 37 gram. Kræver næsten ingen forberedelse, gøre sardiner for et let måltid, der ikke kun holder dig følelse af mæthed, men også giver kroppen med aminosyrer. Kroppen omdanner derefter disse aminosyrer til ekstra proteiner, der fungerer som grundlag for de fleste af kroppens celler og systemer.

Knogle vedligeholdelse fordele

Sardiner er en stor kilde til alle de vitaminer og mineraler du har brug for at opretholde sunde knogler. Med højt indhold af kalk (endnu mere end mælk) levere disse fisk også ekstraordinære niveauer af vitamin D---vitamin nødvendig til skelet til at optage kalk. Sardiner er også rige på fosfor, et mineral, der styrker knoglerne. Sammen, kan disse elementer forhindre knoglesygdom---især, osteoporose.

Begrænset toksiner

I modsætning til andre fisk med meget høje niveauer af omega-3 fedtsyrer, som tun og laks, bærer sardiner ikke mange af de giftstoffer, der er fælles for disse andre fisk---især tungmetaller som kviksølv. Dette skyldes, at i modsætning til andre almindeligt spist fisk, sardin stole udelukkende på en diæt af plankton.

Generelle trivsel

Meget få fødevarer indeholder Coenzym Q10 (CoQ10), et næringsstof, som virker på et celleniveau, men denne lille vidunder fisk har masser. Menes at have antioxidant egenskaber, kan CoQ10 forbedre energi niveauer ud over at fremme den generelle sundhed i huden, led, hjerte-kar-system og endda hukommelse. Desuden, de stærke niveauer af antioxidant mineralet selen og vitamin D findes i sardiner kan forhindre udviklingen eller begrænse risikoen for at udvikle kræft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com