Typer af nyre tumorer

02/07/2013 by admin

Typer af nyre tumorer

Ifølge statistikker udgivet af American Cancer Association, nyre, eller nyre, kræft tegner sig for tre procent af alle voksne kræftformer i USA. Hvert år, er der tredive to tusind nye tilfælde diagnosticeret, og tolv tusinde dødsfald. Mens der er behandlingsmuligheder til rådighed, det afhænger af typen og antallet af nyre tumorer, og stadie sygdommen er i.

Betydning

Nyre tumorer er en ondartet vækst i nyrerne, der normalt opstår over en periode af gangen. Den gennemsnitlige vækstrate for en nyre tumor er en halv tomme om året, og de kan blive temmelig store, hvis de ikke er påvist. Hver tumor har sine egne kendetegn, og det er vigtigt at vide hvad tumor, patienten har, så korrekt behandling kan gives.

Typer

Nyre tumorer er almindeligvis omtales som Renal celle carcinom eller RCC. Mens dette er en form for kræft i sig selv, er der undertyper af RCC så godt. RCC er den mest almindelige type af nyrekræft, som ni ud af ti mennesker er diagnosticeret med det. Klare celle RCC er den mest almindelige form for RCC og otte ud af ti mennesker er diagnosticeret med denne type. Den anden mest almindelige er papillære RCC, og det påvirker ti til femten procent af dem, der er diagnosticeret med kræft i nyrerne. Fem procent af alle RCC er diagnosticeret som Chromophobe RCC, som er en mere sjælden type. Der er andre typer af kræft nyre tumorer, hvoraf den ene er kendt som Wilms Tumor. Denne type udgør fem procent af dem, der er diagnosticeret og er næsten altid opdaget i børn mens sjældne for voksne.

Identifikation

RCC identificeres normalt som en enkelt tumor, som undertiden findes på mere end ét sted i nyrerne. Lejlighedsvis vil det påvirke den anden nyre samt. Kræftceller af klare celle RCC er bleg eller klart, mens papillære RCC vil danne fremskrivninger i nogle af de tumor, der ligne fingre og kaldes pappillae. Cellerne i svulsten tilknyttet Chromophobe RCC bliver bleg, svarende til cellerne i klare celle RCC, men er større. Wilms tumorer er generelt placeret i kun én af barnets nyrer, men kan påvirke begge dele. Et barn er normalt diagnosticeres i en alder af tre.

Symptomer

Der er mange symptomer forbundet med nyre tumorer, og mens mange af de følgende kan indikere en alvorlig medicinsk problem, de er også udtryk for mindre alvorlige forhold. De omfatter en masse eller en klump i maven, urin i blodet, hvilket ikke kan blive bemærket, en konstant følelse af svag eller træt, hævelse i ben eller ankler på grund af nyres evne til at udskille urin og affald produkt, og feber, som angiver en infektion.

Etaper

Når diagnosticeret med en nyre tumor, vil lægen derefter afgøre forskningsstadium kræft er i. Dette vil hjælpe ham med at beslutte, hvad vej til at tage med behandling og sætte ham til at give en mere præcis prognose. Nyre tumorer er generelt kategoriseret i en af fire faser. Jo højere trin, jo mere fremskreden kræft. I første fase, tumoren er mindre end en tomme, har holdt sig inden for nyrerne, og har ikke nået lymfeknuderne. I fase to, tumor er større end en tomme, er forblevet i nyrerne, og har ikke nået lymfeknuder. I tredje fase, tumor kan være af enhver størrelse, har indtastet lymfeknuder samt andrenal kirtler og nyre-vene. Fase fire er en blandet gruppe af faser og kan omfatte tumorer af alle størrelser, som har venstre nyre og trådte ikke kun den lymfeknuder, men også tilstødende organer og fjerntliggende organer så godt.

Behandling

Behandling vil variere alt efter hver person og deres personlige situation. Hvis en person er sundt nok og kan gennemgå en operation sikkert, vil lægen tage denne rute først. Men det også afhænger af stadium af kræft. Hvis en person er diagnosticeret i mere fremskredne stadier, kan lægen anbefale familien, at comfort care ville være den bedste løsning i stedet for at sætte patienten gennem stringent behandling, der vil være for intet i slutningen. Bortset fra kirurgi omfatter nogle af de mest almindelige former for behandling af cancer kemoterapi for at ødelægge kræftceller, strålebehandling at ødelægge kræftceller og skrumpe tumorer, og hormon terapi til at hjælpe med at forhindre kræft cellevækst. I de fleste tilfælde to eller flere af disse metoder anvendes wil i kombination for at give patienten med den bedst mulige prognose.

Prognose

Hver patient er forskellige, som er deres diagnose, deres behandlingsplan, og den måde, deres krop reagerer på behandlingsplan. Det kan derfor være svært for en læge at være helt nøjagtig, når fortæller en patient, hvor længe de kan have til at leve, når de har været diagnosticeret med nyrekræft. Desværre, mange RCC er ikke diagnosticeret indtil de er i fremskredne stadier, hvilket gør det næsten umuligt for patienten at overleve mere end to eller tre måneder. Men, når kræften opdages i den tidlige fase og har endnu ikke spredt, fem år overlevelsesraten er firs-fem procent. I nogle tilfælde er det endda helbredes. I tilfælde hvor kræften har spredt sig til nyre-vene, falder fem år overlevelsesraten til mellem fem og tredive og tres procent. Og hvis kræften har spredt sig til et fjernt sted, overlevelsesraten falder til 10%.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com