Hvad er Foley katetre?

05/16/2010 by admin

Hvad er Foley katetre?

En Foley kateter er en type af indlagte urin kateter, der indføres gennem urinrøret og ind i blæren at dræne urin fra kroppen. Det kan være tilbage i blæren i forskellige perioder.

Funktioner

En Foley kateter er lavet af blød gummi eller plast rør og har to smallere rør inde i sin ydre mure. Rør forgrene sig ind i to separate "porte" ved den ydre ende og mødes på de indre åbning.

Funktioner

En slange går hele vejen gennem kateteret til at dræne urinen. Andet er forbundet til en lille ballon inde i blæren, der er oppustet med sterilt vand at forankre kateteret.

Størrelser

Foley katetre er dimensioneret efter det franske skala, der måler omkredsen af kateter i millimeter. De fås i 12 gennem 40 franske.

Overvejelser

Nogle mennesker har brug for en Foley kateter i en kort periode, såsom 3-4 dage efter større kirurgiske indgreb. Andre bære dem for mange måneder eller endda år når de er ude af stand til at styre deres vandladning.

Advarsel

Foley katetre kan introducere bakterier ind i normalt sterilt blæren og kan forårsage en urinary spore infektion, blæresten eller en blodbanen infektion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com