Sådan spiser efter gastrisk Bypass-operation

10/24/2012 by admin

Gastrisk Bypass operation (GBP) er en voksende elektiv kirurgi i Amerika såvel som andre lande. Kost efter operationen varierer med hver klinikken udfører operationen, men der er visse kosten regler at følge for at undgå vægtøgning og fejlernæring.

Instruktioner

• Drik kun klare væsker for tre dage efter operationen. Klare væsker er defineret som noget flydende ved stuetemperatur end er gennemsigtig. Bouillon, æblejuice, druesaft, vand, jello, og Popsicles er eksempler på væsker er tilladt på denne diæt. SIP meget langsomt, som din mave er nu meget lille. Hvis du drikker alt for hurtigt, kan det medføre opkastninger.

• Begynde at spise purerede fødevarer når ryddet af din særlig kirurg hertil. Purerede betyder tekstur ligner babymad. Eksempler på fødevarer er tilladt på den purerede kost er hytteost, røræg, yoghurt, budding, havregryn og gryn. For de mere eventyrlystne gastrisk bypass patienten, kan blender bruges til puré noget, der vil blande. Kylling er let purerede når kombineret med en lille mængde af bouillon til at bevare fugten. Meget fin tun eller Kyllingesalat er også en populær mad valg på denne diæt, som er let fordøjet og højt proteinindhold. Proteinbehov for de fleste patienter efter gastrisk bypass interval mellem 75-100 g pr. dag. En patients diætist eller kirurg kan beregne de specifikke behov, baseret på kropsvægt på operationstidspunktet. Afhængigt af maven pose størrelse, måltider tendens til at være omkring 4 ounce. Det kan være mindre end denne straks følgende operation på grund af hævelse. Purerede kost fase varer typisk fra 4 til 8 uger.

• Drikke væsker kun mellem måltider. En persons mave er ikke længere stor nok til at holde både mad og væske på én gang. Hvis en person skulle drikke under måltider efter GBP de kunne potentielt bliver fejlernærede på grund af ikke at få nok mad i, eller de kan strække deres pose, forårsager vægtstigning i fremtiden. Drik ikke væske 20 minutter før spise. Efter et måltid er indtaget, vente 30y minutter før drikke igen. Føles det som om et stykke mad sætter sig fast på vej ned, kan der træffes en lille tår vand til at flytte det igennem. En anden vigtig ting at vide om væsker er, at ingen væske med kalorier bør indtages efter GBP, medmindre det er skummetmælk eller en protein ryste. Juice, sød te, og sportsdrikke er ikke tilladt. De indeholder for meget sukker og kunne hidføre dumping syndrom og vægt genvinde. Sukker-fri drikke såsom Crystal Light, sukker fri Kool-Aid og unsweet koffeinfri te er tilladt efter GBP. Drik ikke kulsyreholdige drikkevarer efter GBP. Koffein bør kun indtages i små mængder, da det kan fremskynde GI-tarmkanalen motilitet og også forværre dehydrering.

• Spise et lavt sukkerindhold, lavt fedtindhold, højt proteinindhold kost efter de purerede fase af kost. En høj-protein kost er vigtig, fordi det hjælper en person, der er ved at miste betydelige beløb i vægt bevarer muskel masse. Protein er afgørende i sårheling, og gør en person føler sig fuld hurtigere. Fødevarer med højt protein omfatter kød, kylling, fisk, æg, bønner, protein shakes og proteinbarer. Proteinpulver kan være fundet i købmandsforretninger, ernærings specialbutikker og apoteker, og kan føjes til de fleste fødevarer og drikkevarer at øge proteinindholdet.

• Tage vitamin- og mineralpræparater kosttilskud hver dag efter GBP. Generelt er anbefales to tyggetabletter multivitaminer dagligt. En person efter GBP behov 200 procent RDA af vitaminer og mineraler. Calcium er også vigtigt at tage dagligt efter operationen. Den specifikke type af calcium behov for calciumcitrat. Andre typer af calcium som calciumcarbonat kan ikke være fuldt absorberet i mave-tarmkanalen efter operationen. Der er en overflod af bariatriske websteder tilgængelige at sælge vitamin- og mineraltilskud til efter kirurgi (Se nedenstående ressourcer). De andre vitamin, der er vigtigt at tage regelmæssigt efter operationen er B-12. Dette vitamin absorberes ikke længere fra mad efter operationen. Det er nødvendigt at tage det enten sublingualt (under tungen) en gang om dagen, gennem en nasal spray en gang om ugen, eller i en shot formular en gang pr. måned. Blodprøven skal trækkes mindst hvert 6 til 12 måneder for at tjekke for eventuelle mangler. Fælles næringsstof mangler efter operation omfatter jern, zink og vitamin D. Hvis ufuldstændigheden opdages, er det vigtigt at erstatte dette med en supplement straks.

• Gøre nogle form for motion mindst 30 minutter de fleste dage i ugen efter GBP kirurgi. Motion er en nøglefaktor i vedligeholdelse af vægttab. Der er ingen specifik øvelse, der anbefales, som hver person har deres egne begrænsninger og evner. Walking er en god måde at udøve, som er videoer og løfte vægte. Som en person mister vægt og er mere fysisk aktivitet, skal motion niveau og intensitet stige. Drikke kalorier er også en meget almindelig måde mennesker vil tage på i vægt efter GBP.

• Undgå højt fedtindhold fødevarer efter GBP kirurgi. En person, der spiser stegt mad hver dag får vægten tilbage uanset at have kirurgi eller ej. De kalorier forbruges med et højt fedtindhold kost vil stadig påvirke vægtøgning efter operationen. Højt fedtindhold fødevarer består af stegt produkter, kager, mad med smør eller fløde, og højt fedtindhold kød såsom ground chuck.

Tips & advarsler

  • Være mentalt forberedt på de nødvendige kostændringer efter operationen før du anvender et program at se de fleste succes muligt.
  • Ikke fremlægge til sidste nadver syndrom forud for operationen. Der er virkelig ingen fødevarer, som du kan aldrig spise igen efter operationen. Portionsstørrelse og hyppighed er det eneste, der vil ændre.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com