Ernæring af lamme lever

11/11/2012 by admin

Ernæring af lamme lever

Mens du ikke måske tror på kan det ved første, lam leveren være en god måde at få nogle næringsrige fødevarer i din almindelige kost. Lambs leveren er meget mørt, meget gerne kalv 's leveren, men med en mindre udtalt smag. Lambs leveren kan findes i købmandsforretninger eller af særlig anmodning til en slagter. Ligesom kalvelever, kan det være kogt på mange måder.

Ernæringsmæssige profil og madlavning

En 4-ounce servering af lamb's leveren har 157 kalorier, ingen kostfibre og kun 2 gram kulhydrat per portion. Mens leveren er en sund og næringsrig mad kilde, det serveres sjældent alene, og så madlavning metode og tilbehør kan høj grad øge kalorieindhold og næringsstof indholdet af fødevarer. Anbefalede madlavning metoder omfatter tør-varme madlavning, ristning, grille eller sauteing, med kun en lille mængde tilsat fedtstof.

Protein og fedt

Lam leveren er en fedtfattig protein, med kun 5,7 g total fedt og lidt over 23 gram protein pr. 4-ounce servering. Men der er næsten lige store mængder af mættede og umættede fedtstoffer i Lammets leveren, og en enkelt servering har 419 milligram af kolesterol. Den anbefalede øvre grænse for kolesterol er 300 mg pr. dag og ikke mere end 11 til 13 gram mættet fedt for folk på en 2,000 kalorie pr. dag kost, ifølge American Heart Association.

Mineralske undersøgelse

Lambs leveren er en god kilde til mange vigtige mineraler, især jern. En 4-ounce servering har 8,3 mg jern og 354 mg kalium. Dette giver over 100 procent af den daglige anbefaling af jern for alle voksne mænd og kvinder over 50 år. Det tilbyder 46 procent af henstillingen for voksne kvinder 50 og under. Jern er afgørende for produktion af blodlegemer, og det hjælper form ilt-bærende hæmoglobin og myoglobin. Lambs leveren er en rig kilde til fosfor og zink og også indeholder calcium og magnesium.

Vitamin Bonanza

Lambs leveren indeholder et udvalg af vitaminer, herunder medlemmer af vitamin B-kompleks og C-vitamin, og det er særligt rige på vitamin A. En 4-ounce servering indeholder langt over 100 procent af det daglige indtag af vitamin A for alle voksne, med 8,352 mikrogram per portion. Mens få nok A-vitamin er afgørende for sund vision, være regelmæssig og normal celle reproduktion og opretholde en sund embryo og Foster, for meget vitamin A kan også giftigt. Overskydende vitamin A er gemt i din krop fedt til fremtidig brug, så regelmæssigt spiser store mængder af lam leveren kan føre til et vitamin toksicitet. Overskydende vitamin A i dit system, men er for det meste på grund af at tage for mange vitamintilskud og ikke som følge af fødevarer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com