Recovery fra knoglekræft

10/27/2011 by admin

Bone kræft er en sjælden form for kræft, som angriber cellerne af dine knogler, ifølge American Cancer Society. Primær knoglekræft begynder direkte i knogleceller, mens sekundære knoglekræft starter i en anden del af kroppen og metastasizes eller spredt ud til knogleceller. Der er tre hovedtyper af knogle kræft: osteosarkom, Chondrosarcoma og Ewings sarkom.

Genvinding og behandling

Recovery fra knoglekræft afhænger af at få passende diagnose og behandling. Tidlig diagnose er især vigtigt, da det er meget nemmere at inddrive fra scenen jeg knoglekræft, med en cirka 84 procent overlevelsesrate, Ifølge National Cancer Institute (NCI), end fra stadie IV knoglekræft, med en cirka 30 procent overlevelsesrate. Mange symptomer er forbundet med knoglekræft, herunder smerter og hævelse i en knogle eller et bestemt område af knoglen, brud på knogle hvor knoglekræft er placeret, hurtigt vægttab, nattesved, feber eller kulderystelser og ekstrem træthed.

Kirurgi og knogle kræft genopretning

Ifølge NCI afhænger den specifikke behandling af en række faktorer, herunder placering, størrelse og type af sarkom og den fase, at kræft er i. Derudover kan patientens alder og nuværende sundhedsforhold spille en rolle i opsving.

NCI rapporterer, at kirurgi er fælles og kan omfatte ekscisioner, som er den fuldstændig fjernelse af væv, tumor eller organer fra kroppen. Andre teknikker for knogle kræft kirurgi omfatter amputation for at hjælpe andre reservedele fra spredning af kræftceller. Desuden, kan en læge vælge at erstatte leddene, udføre rekonstruktiv kirurgi eller bruge palliativ kirurgi til at hjælpe med at lindre knoglesmerter.

Kemoterapi & stråling

Kemoterapi er også et almindeligt anvendte behandling for knoglekræft. Konventionel kemoterapi giver medicin i en stor dosis til at hjælpe med at fjerne cellerne fra kroppen, internt. For knogle kræftbehandling, er en form for kemoterapi kaldet fraktionerede dosis kemoterapi implementeret, hvor kun en lille, koncentreret dosis anvendes til kroppen. NCI fastslår, at dette er normalt den foretrukne metode til behandling af tidlig fase knoglekræft blandt sundere enkeltpersoner, fordi det ikke bære de alvorlige bivirkninger af konventionel kemoterapi.

Intensitet moduleret strålebehandling er en tredje mulighed. IMRT behandling bruger en avanceret computer, der tager statistikken for den konkrete sag, som patientens alder, størrelsen af tumor, dens form og placering, og udvikler en præcis dosis af strålebehandling til området korrekt, ved hjælp af 3D-teknologi.

Tilbagebetalingsperioden

Tidsrammen for recovery varierer afhængigt af hvert enkelt tilfælde og den specifikke behandling, der anvendes. En vigtig faktor er, hvor meget af den oprindelige, vigtigste tumor kan fjernes eller tilintetgøres af behandlingerne. American Cancer Society rapporterer, at inddrivelse tid kan variere fra det ene år op til flere år, hvis patienter inddrive overhovedet. Men, ACS rapporter, at chancen for en fuld helbredelse for patienter, der lider af knoglekræft har drastisk forbedret siden udviklingen af avancerede teknikker, kemoterapi og strålebehandling.

Prognosen for nyttiggørelse

Kræft genfindingsprocent er rapporteret i form af fem-års overlevelse statistikker, som er tilpasset konto til ikke-forretningsmæssigt forbundne dødsårsager. Patienterne kan leve i længere tid end de fem år rapporteret i tabellerne opsving. Ifølge National Cancer Institute er 67.5 procent af kaukasiske mænd diagnosticeret med ben kræft i live fem år efter diagnosen. Dette tal er højere for kaukasiske kvinder på 72.1percent. Afrikansk-amerikanske mænd også klarer sig bedre end hvide mænd i recovery statistikker, med en fem-års overlevelse på 70,0% for afrikansk-amerikanske mænd. Afrikansk-amerikanske kvinder, har dog en lavere prognose for opsving end kaukasiske kvinder, med en 68,4 procent genfindingsprocenten.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com