Hvordan man kan hjælpe en Person med Bipolar lidelse

05/18/2012 by admin

National Institute of Mental Health definerer bipolar lidelse som "ekstreme, vedholdende humørsvingninger der spænder fra slut-ophidset, opstemt stemninger og irritabilitet--den maniske fase af sygdommen--til depression." Ca 5,7 millioner voksne i USA har bipolar lidelse, ifølge deres 2010 statistikker. De fleste mennesker med sygdommen begynder at vise symptomer omkring 25 år. Mens der er ingen nøjagtige årsager eller helbredelsesmetoder for bipolar, der er en stærk forbindelse til slægtshistorie. Når en elsket en er diagnosticeret med bipolar, mange familie og venner er tilbage spørgsmålstegn ved hvad de skal gøre næste.

Instruktioner

• Genkende tegn og symptomer af bipolar lidelse. Ofte mennesker med bipolar anerkender ikke deres symptomer. Symptomer på mani omfatter normalt: impulsiv og risikabel adfærd, søvnløshed, irritabilitet, hurtig og utroligt tanker og tale, overdreven energi og eufori. Symptomer på depression følelse "ned," søvnproblemer, mangel på interesse, mindre aktiv, tab af energi, overdreven bekymring, ændringer i spisevaner og tanker om død eller selvmord. Generelle påvirke symptomer hukommelse, fokus og koncentration. Gøre en humør chart, der sporer personen daglig følelser og handlinger. Optage specifikke måneder, som personen, der viser symptomer. Genkende mulige udløsere såsom stress og liv ændringer, der påvirker personens humør.

• Tilskynde til behandling. Planlægge en aftale med en læge, så snart tegn opstår. Lægemidler er kommet langt siden bipolar blev først opdaget, men behandling af sygdommen kræver andre typer af behandling samt. Andre behandlinger omfatter psykoterapi og lysterapi. Visse lys er blevet bevist effektiv til at reducere depression.

• Få information om bipolar. Ved de juridiske rettigheder og tjenester for en person med bipolar. Ved bivirkninger ved al medicin. Finde uden for støtteordninger som gruppeterapi og hjælpe linjer.

• Udvikle en daglig struktur, som omfatter regelmæssige bedtimes, måltiderne og andre daglige rutiner. Opmuntre personen til at være aktive. En afbalanceret kost er også kendt for at hjælpe mennesker med bipolar.

• Lære og styrke effektive overlevelsesmekanismer såsom distraktion metoder, stress management og afslapning teknikker. Distraktion indebærer at finde ting som tv eller lytte til musik, der bidrager til at stabilisere personens humør og reducere stress og angst. Stress management indebærer organisering, planlægning og efter med mål og tidsplaner. Mange afspændingsteknikker omfatter meditation, yoga og dybe åndedrætsøvelser.

• Opmuntre personen til at være kreative. Kunst lindrer stress og giver et middel til udtryk. Mange mennesker med bipolar er talentfuld kreative forfattere, kunstnere, dansere og musikere.

• Ophold positive. Da det kan tage et par forsøg, før den rigtige behandling er fundet, resterende positiv vil hjælpe med at holde alle berørtes håbefuld.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com