Hvordan man forebygger Amputation hos diabetikere

01/15/2012 by admin

Diabetikere er tilbøjelige til at mange sundhedsmæssige komplikationer. Diabetes er associeret med dårlig blodcirkulation, samt nerveskader. Disse kan forårsage følelsesløshed, særligt i ekstremiteterne. Denne nerveskader kaldes neuropati. Diabetikere, der lider af neuropati kan i sidste ende har brug for en amputation, fordi de ikke er tilbøjelige til at føle smerte, der kommer fra at blive såret. Hvis såret bliver inficeret, kan en amputation være nødvendigt for at redde patientens liv. Hvis du er diabetiker, træffe forebyggende foranstaltninger for hver dag for at sikre din maksimale helbred.

Instruktioner

• Tjek dine fødder dagligt for eventuelle afvigelser. Hvis du har problemer med at se alle dine fødder - for eksempel spørge såler--en anden til at kontrollere dem for dig. Tegn på en fraktur omfatter rødme, varme, hævelse og ændringer i form eller størrelse. Kontrollere, om eventuelle misfarvning, udslæt, hævelse, nedskæringer, sår, skrammer eller andre skader. Fastslå, om dine negle har ændret udseende, som om de er fortykket, gule eller stribet.

• Se din læge regelmæssigt og har en fod eksamen gjort hvert år. I denne eksamen, din læge vil kontrollere din omsætning og kigge efter misfarvning og ændringer i udseendet af dine fødder. Hun vil også kontrollere niveauet af fornemmelse i fødderne.

• Slid sko der passer ordentligt på alle tidspunkter. Gå ikke rundt barfodet eller endog kun sokker, især hvis du har neuropati. Du kan ikke registrere enhver fornemmelse eller smerter. Hvis et objekt bliver indgivet i din mund, er forvolder en skade, du ikke tilbøjelige til at føle det. Det er også en god ide at kontrollere inde i dine sko, før du lægger dem. Du kan ikke mærke, hvis din sko er boliger et fremmed objekt.

• Uddanne dig selv om ordentlig pleje af foden skader. Hvis du lægger mærke til en klippe eller et skrab, behandle den straks. Anvende et desinfektionsmiddel, som hydrogenperoxid. Derefter et lag af antibiotikum creme (såsom bacitracin) og forbinding det. Ring til din læge hvis du er i tvivl.

• Behandling af krakket, tør hud med en stærk lotion dagligt. Som en diabetiker med dårligt blodomløb er du særligt modtagelige for at udvikle tør hud. Hvis din hud revner, kan du udvikle sår, der kunne blive smittet.

• Se din læge straks hvis du udvikler en uforklarlig smerte. Fordi du er modtagelige for begrænset blodgennemstrømning og smalle blodkar, kan du udvikle en blokeret arterie. Kirurgi kan være i stand til at behandle dette. Men der er en chance for, at operationen kan mislykkes. Hvis dette er tilfældet, skal du muligvis en amputation.

Tips & advarsler

  • Hvis du har en indgroet tånegl, se din læge til behandling så hurtigt som muligt. Ikke risikere at chancen for at det bliver inficeret.
  • FootPhysicians.com anbefaler også at gå til lægen for behandling af ligtorne og hård hud, snarere end at trimme dem selv.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com