Effekten af urinretention blære på nyrerne

03/25/2011 by admin

Effekten af urinretention blære på nyrerne

Urinretention er en fælles lidelse af urinvejene, som omfatter nyrer, urinledere, blære, sphincter muskler og urinrøret. Selvom urinretention ikke kan virke som en alvorlig medicinsk komplikation, det kan forårsage betydelige skader på blære og nyrer hvis venstre ubehandlet.

Identifikation

Urinretention opstår, når kroppen er i stand til helt tomme urin fra blæren. Det mest almindelige symptom på urinretention har en hyppig trang til at tisse, dog at have en vanskelig tid faktisk urinating når du når et toilet.

Typer

Der er to typer af urinretention: akut og kronisk. I akut urinretention opstår manglende evne til at passere urinen ganske pludseligt. I kronisk urinretention er der altid en lille mængde urin tilbage i blæren; blæren er aldrig kunnet tømme helt.

Blæreproblemer

Den stagnerende urin i blæren typisk forårsage ikke nogen skade. Men hvis blæren holder urin for længe eller er tvunget til at holde for meget urin, blæren muskler kan blive permanent beskadiget.

Nyreproblemer

Hvis urin bakker op i nyrerne, vil det sandsynligvis forårsage permanente nyreskader. Denne skade resulterer ofte i nedsat nyrefunktion og/eller kronisk nyresygdom. Hvis en nyre er beskadiget udførligt, vil patienten sandsynligvis nødt permanent dialyse eller en nyretransplantation.

Behandling

Heldigvis, en bred vifte af behandlinger er tilgængelige for urinretention, herunder kateterisation, behandlinger for en forstørret prostata og kirurgi til at rette en falden blære. Hvis du er erfaring urinretention, er det yderst vigtigt at søge lægehjælp øjeblikkeligt for at forhindre eventuelle nyreskader opstår.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com