Hvordan virker Lamictal arbejde for Bipolar lidelse?

04/17/2011 by admin

Hvordan virker Lamictal arbejde for Bipolar lidelse?

Om Lamictal

Lamictal er en medicin, almindeligt ordineret til patienter med bipolar lidelse. Den aktive ingrediens i Lamictal er et stof kaldet lamotrogine, der oprindeligt blev brugt til at behandle patienter med epilepsi. Hos patienter med bipolar lidelse, har Lamictal vist sig at øge tiden mellem ekstrem høj og lav humørsvingninger.

Hvorfor læger ordinere Lamictal

Lamictal angives ikke som et første behandling for bipolar lidelse. Det er kun ordineret hos patienter, som ikke har responderet godt på traditionelle bipolar medicin som lithium og natriumvalproat. Din læge kan ordinere Lamictal alene eller sammen med en af disse traditionelle bipolar medicin som led i en omfattende behandlingsplan.

Hvordan Lamictal virker

Læger er stadig ikke sikker på hvordan Lamictal virker hos patienter med bipolar lidelse, men det menes, at Lamictal hjælper med at stabilisere neuron aktivitet i hjernen. Generelt, den første ændring vil du bemærke på Lamictal er en gradvis ophævelse af depression. Efter 6 måneder eller deromkring af fortsat brug, bør du bemærke en stabilisering af humørsvingninger. Lamictal forhindrer ikke høje og lave humørsvingninger forbundet med bipolar lidelse, men det omfatter længden af tid mellem disse udsving.

Hvad gør Lamictal forskellige

I modsætning til andre bipolar medicin som Lithium og natriumvalproat har Lamictal ikke vist sig at forårsage betydelige vægtstigning. Alene af denne grund er det tiltrækkende for mange mennesker med bipolar lidelse. Lamictal har også færre kortsigtede bivirkninger end andre bipolar medicin, selv om én bestemt bivirkning (Lamictal udslæt) kan være dødelig. Lamictal er mest effektiv hos patienter, som har flere depressive episoder end manisk. Dette gør det anderledes end Lithium, som anses for at være bedre til at kontrollere manisk gynger.

Problemer og bivirkninger

Når man overvejer, hvordan Lamictal virker skal du også overveje bivirkninger. Den mest alvorlige bivirkning af Lamictal er en hududslæt, der kan føre til indlæggelse og, sjældent, død. Lamictal udslæt generelt vises i de første 2-6 ugers behandling, men kan opstå når som helst du tager Lamictal. Du er mere tilbøjelige til at udvikle en udslæt, hvis du også tager valproat. Ligesom andre epileptiske narkotika, kan Lamictal også forårsage øget tanker om selvmord i et lille antal mennesker. Andre almindelige bivirkninger af Lamictal omfatter svimmelhed, hovedpine, sløret syn og søvnighed. Hvis du oplever nogen form for bivirkninger samtidig med at tage Lamictal, straks kontakte din læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com