Hormonel behandling for prostatakræft

04/07/2011 by admin

Prostatakræft er en trussel, som truer stadig større for aldrende mænd. Mens alle dreads tanken for at pådrage sig denne sygdom, kan nogle ringe grad af komfort tages i det faktum, at vi hælde utallige mængder af penge til bekæmpelse af kræft dødelighed. Så selv om tanken om at have kræft kan være så skræmmende som nogensinde, vokser mulighed for at overleve en kamp med kræft dag for dag. For mænd diagnosticeret med prostatakræft, er en mulig behandling hormonbehandling.

Om prostatakræft

Put blot, er prostata cancer en tilstand, hvor celler af prostata begynder voksende i en unormal, og ondartet mode. Hvis venstre umarkeret, vil disse unormale celler i sidste ende fortsat stigende på en accelererende, i sidste ende at overtage hele kroppen. Prostatakræft inddeles i faser (fra 1 til 4), afhængigt af hvor langt kræft har spredt. I trin 1 og 2, kræften er lokaliseret til prostata. I tredje fase, at kræften har spredt sig til omkringliggende væv. I fase fire, at kræften har spredt sig i hele kroppen via lymfeknude-systemet. Hvis opdages tidligt, har prostata cancer en genfindingsprocenten for over 90 procent.

Hvad er hormonbehandling?

Hormonbehandling er administration af medicin designet med henblik på at ændre hormon niveauet i kroppen. Selv om ikke en kur mod prostatakræft, kan hormon terapi hjælpe med at bremse spredningen af sygdommen. Det er en nyttig alternativ behandling for dem, der ellers ikke kan opereres, dem, der har en gentagelse af en tidligere anfald af prostata cancer, eller for dem, der ønsker at bruge det sammen med andre behandlinger til at øge den samlede effektivitet.

Hvordan virker hormonbehandling?

Som det er blevet bevist, at androgener (mandlige hormoner såsom testosteron og DHT) i kroppen fremme væksten af kræftceller, det primære formål med hormon terapi er at sænke niveauet af disse stoffer. Dette kan ske i en række forskellige måder, including:(1) orchiectomy, som er en kirurgisk fjernelse af testikler; (2) injektioner af luteiniserende hormon - releasing hormon analoger, som kemisk sænker androgen niveauer; (3) injektioner af luteiniserende hormon - releasing hormon-antagonister, som også arbejder med kemiske midler; og (4) anti-androgener, der er en kategori omfatter en bred vifte af lægemidler, som blokere kroppens evne til at bruge biotilgængelig androgener.

Hvad er de almindelige bivirkninger?

Bivirkninger fra kunstigt sænke androgen niveauer er ubehagelige, at sige mildt. De kan omfatte: gynækomasti (vækst af mandlige brystvæv), negative krop recompositioning (tab af muskel masse og vinde i fedtmasse), depression, træthed, sænket rød celletal, tab af knogletæthed, seksuel dysfunktion, kronisk træthed og hedeture. Disse er alle alvorlige bivirkninger, og da nogle af former for hormonbehandling opført er irreversibel, det ville være klogt at omhyggeligt vejer alternativerne før det gennemgår denne fremgangsmåde.

Yderligere overvejelser

Selvfølgelig, når valget står mellem langvarig life expectancy til en tung pris eller en mindsket levetid uden sider effekter, er beslutningen eksemplificeret ved at være splittet mellem Skylla og charybdis. I forstand er hormon terapi mod prostatakræft ganske blandet landhandel. En undersøgelse af Dr. Grace L. Lu-Yao på University of Medicine & tandpleje af New Jersey har vist, at ældre mænd med prostatakræft er bedre tjent med at nægte hormonbehandling, som det ikke øger overlevelsesrater, så der, i det mindste er et snit og tør beslutning (yderligere oplysninger om undersøgelsen findes er tilgængelig i juli 9th spørgsmålet om The Journal of American Medical Association offentliggjort i 2008). Som for de andre kæmper prostatakræft og beslutte, om at udholde rystetur i hormonbehandling, er beslutningen ikke så simpelt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com