DSM IV kriterier for Bipolar lidelse

03/14/2011 by admin

Folk antager ofte, de har bipolar lidelse, hvis de føler sig godt på nogle dage og dårlige på andre, men det er som regel ikke tilfældet. For at blive diagnosticeret med bipolar lidelse, skal du opfylde visse kriterier, som skitseret i DSM-IV.

Hvad er DSM IV?

DSM-IV er den diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser, fjerde udgave. Det indeholder beskrivelser og diagnostiske kriterier for hver mental sundhed lidelse anerkendt af American Psychiatric Association.

Mani

Maniske symptomer omfatter forhøjet følelse af selvværd og følelsen næsten som om du er uovervindelig. Du kan deltage i selvdestruktive udgifter, narkotika eller alkohol brug eller seksuel adfærd. Det kan være svært at samle dine tanker og fokusere på noget, og du kan tale uden mellemlandinger.

Depression

Depressive symptomer omfatter følelser af værdiløshed eller skyld, pervasive sorg, tab af interesse i fritidsinteresser og venner, nedsat sexlyst og selvmordstanker.

Negative virkninger

I modsætning til normale gode og dårlige stemninger gør op- og nedture af bipolar lidelse det vanskeligt at fungere. Relationer, familie- og endda dit job kan blive beskadiget af de ekstreme stemninger af bipolar lidelse.

Bipolar jeg

At blive diagnosticeret med bipolar jeg, du skal have haft mindst én manisk episode og lider af depression.

Bipolar II

Med bipolar II får du den samme depression som bipolar jeg, men de maniske faser---kendt som hypomani i bipolar II---er ikke så slemt som de er i bipolar og ikke medføre negative konsekvenser mania gør.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com