Hvordan du kan diagnosticere Bipolar sygdom

11/30/2012 by admin

Bipolar lidelse er klassificeret som en stemning uorden i diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser, 4. udgave (DSM-IV). Denne lidelse medfører ekstreme og ukontrollabel ændringer i humør. En person med Bipolar lidelse kan være meget energisk i en instant og helt trukket tilbage, træt eller deprimeret i en anden. Sværhedsgraden og omfanget af disse humørsvingninger påvirker, hvordan en person fungerer på en dag til dag basis og kan have katastrofale følger for den pågældende relationer, hvis venstre ubehandlet.

Instruktioner

• Identificere maniske episoder. Maniske episoder er periode på mindst en uge, hvor humøret var konsekvent forhøjede eller irritabel til en unormal grad. For eksempel, oppustede fornemmelse af selv, øget risikotagning, begrænset behov for søvn, mål optagelse og uopmærksomhed er ofte er til stede under maniske episoder.

• Identificere en større depressiv episode. Større depressive episoder skal vare mindst to uger hvor du oplevet tab af interesse eller glæde fra alle aktiviteter. Andre symptomer på en større depressiv episode er ændringer i appetit, vægttab eller søvn, træthed, skyld, svært ved at koncentrere eller beslutninger, tanker om selvmord eller føler værdiløse.

• Identificere blandede episoder. Blandede episoder har hurtige humørsvingninger i mindst én uge. I løbet af denne tid er symptomer af maniske episoder og større depressive episoder alternativt stede. Søvnløshed, forstyrrelser i appetit og selvmordstanker er hyppige symptomer.

• Spørg dig selv, om disse episoder forstyrrer din daglige funktion. Med andre ord, er du i stand til at udføre aktiviteter i dagligdagen som spise, sove, badning og få klædt som du plejer? Disse episoder forstyrre din evne til at udføre på dit job? Er dine relationer med andre påvirket af disse episoder?

• Få vurderet af en psykiater. Selv om du måske har oplevet en eller alle af disse episoder, er sværhedsgraden og hyppigheden af dem vigtigt at afgøre, om en lidelse er til stede. Psykiatere gennemføre grundige interviews til at bestemme den og at udelukke andre mulige årsager til disse episoder, såsom stofmisbrug eller tilstedeværelsen af en anden sygdomstilstand.

Tips & advarsler

  • Bipolar lidelse kan være genetiske. Finde ud af om der er en familie historie af denne lidelse og dele disse oplysninger med din læge.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com