Tidligt indsættende neuropati

02/01/2013 by admin

Tidligt indsættende neuropati

Neuropati er en nerve betingelse. Det er ofte omtales som perifer neuropati, da det påvirker nerver, der er perifere til hjernen og rygmarven i centralnervesystemet. De perifere nerver kontrollere sensorer (varme, smerte, touch), muskelbevægelser og de autonome funktioner, såsom puls, blodtryk, fordøjelse og blærefunktion. Ofte, vil neuropati udtrykke sig i prikken og følelsesløshed i ekstremiteterne. Der er også en fornemmelse af brændende og smerte. Tidligt indsættende neuropati kan være et symptom på en række andre sygdomme, herunder diabetes, vitamin B12 og andre mangler, tumorer, apopleksi, infektion eller genetiske sygdomme.

Symptomer

Se en læge straks hvis du oplever symptomer som prikkende eller brændende fornemmelse i hænder og/eller fødder; skarpe brændende smerter eller følelsen af en elektrisk stød; følsomhed over for selv den mindste berøring; tarm eller blære problemer; manglende koordinering eller muskel svaghed. Den tidligere behandling er forsøgt, desto mere vellykket vil det være i at kontrollere symptomer.

Årsager

De underliggende årsager til neuropati varierer meget. National Institute of Health klassificerer årsager i fire hovedkategorier. Fysiske skader eller traumer ses oftest i bil ulykker, falls og sports-relaterede skader. Nerven kan ofte blive beskadiget eller endda afbrudt af et brækket ben eller klemt af forvredet ryghvirvler. Systemiske sygdomme omfatter diabetes (den mest udbredte årsag i denne kategori), nyresygdom, hormonel ubalance, vitaminmangel, kræft og benigne tumorer og gentagne bevægelser. Infektioner og autoimmune sygdomme som herpes, Epstein - Barr virus, HIV og betændelse som følge af immunsystemet reaktioner kan også forårsage neuropati. Neuropati kan også opstå fra genetiske sygdomme.

Diagnose

Det er afgørende at fange neuropati på dens tidligste stadier. Da der er mange mulige årsager, bør en række tests foretages hurtigt identificere årsagen. Der kan være flere faktorer. For eksempel, kunne en diabetiker også have en vitamin B12-mangel. Hvis dette er tilfældet, er en todelte behandling nødvendig. Tests, som kan være nødvendige omfatter en fysisk eksamen, blodprøver, muskel styrke tests, Mr (magnetisk resonans imaging), CT scanning (computertomografi) og eventuelt nerve biopsier.

Behandling

Hurtig diagnose og behandling kan resultere i formindsket symptomer. Mens der er ingen garanti for helbredelse eller tilbageførsel af tilstanden, kan symptomerne behandles. Det perifere nerve kan regenerere, hvis nervecellerne, selv ikke dræbes. Hvis der er en underliggende sygdom, såsom diabetes eller en vitaminmangel, vil ofte aggressive behandling stoppe progressionen af neuropati. Hvis sygdommen er kontrolleret, kan yderligere skader på nerver bremses. Der er andre livsstilsændringer, der kan hjælpe. At miste vægt og motion vil reducere belastningen på musklerne og holde blodgennemstrømningen mere konstant. Hvis du ryger, Afslut. Rygning bremsende blodtilførslen til ekstremiteterne og forværrer symptomerne. Der er mange behandlinger for smerter forbundet med neuropati, herunder antidepressiva. Kirurgi kan også lindre dem, der lider af neuropati på grund af rygproblemer eller karpaltunnelsyndrom.

Forskning

Føderalt finansieret forskning foregår for at finde ud af, hvordan immunforsvaret bidrager til neuropatiske dysfunktion, især årsagerne til betændelse. Målet om terapi er at bekæmpe disse nedarvede funktionsfejl. Andre undersøgelser er gennemføres for at finde ud af, hvordan man kan fremme kroppens naturlige forsvar, at beskytte neuroner og fremme deres overlevelse. Disse er nævnt som "neurotropic faktorer." Det er håbet, at denne forskning vil føre til behandling, der kan vende neuropatiske skader.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com