Typer af landbrugs skadedyr

09/17/2016 by admin

Typer af landbrugs skadedyr

Landbrugs skadedyr er ansvarlig for en enorm mængde af skader, og massive tab i indtægter, hvert år i landbrugsindustrien. Der er mange typer af skadedyr, der forårsager skader på landbrug, herunder insekter, arter af pattedyr og fugle, snegle, invasive plantearter og virus og sygdom epidemier. Ja, der er noget af et våbenkapløb løbende mellem landbruget og de skadedyr, der søger at konkurrere for afgrøder eller foder på gården dyrene.

Skadedyr

Insekter kan forårsage direkte skader på afgrøder; disse insekter omfatter horder af bladlus og græshopper, der årligt påfalde afgrøder over hele kloden. Nogle insekter kan også forårsage mere indirekte skader på afgrøder, som med brand myrer, der udgør et symbiotisk forhold med en art af mealybugs. Brand myrer beskytte mealybugs mod indtager den søde væske, der bugs udskiller. Mealybugs angriber afgroeder, og brand myrer opmærksomhed hjælper med at beskytte dem mod prædation. Andre insektarter, som myg og tæger, kan bære sygdomme og kan påvirke populationer af husdyr.

Snegle

Snegle er regelmæssig have skadedyr, og de er også en fælles skadedyr i landbruget. Sneglene er almindelige foderautomater og forbruge rødder, stængler, blomster og blade. Som sådan kan en slug angreb være særligt skadeligt, som de er i stand til at forbruge og beskadige næsten alle dele af planten. De forårsage ofte de fleste skader i vegetativ og prydplanter afgrøder. Meget få dyr spiser snegle, så deres spredning er usandsynligt at være kontrolleret af en naturlig stigning i prædation.

Ukrudt eller Invasive planter arter

Ukrudt eller uønsket og invasiv plante typer, kan infiltrere og udkonkurrere med de plantede arter i afgrøder plantager og dermed medføre en reduktion i produktiviteten og dermed omsætning. Eksempler på fælles ukrudt Fuglegræs, som ofte konkurrerer med hvede og andre afgrøder af arealanvendelsen. Fuglegræs er en lavvandet, fibrøst plante, hvis stængel er foret med Brislingens hår. En anden er jordskokker, som ofte påvirker sojabønner, hvede og kartoffel afgrøder. Det er undertiden dyrkes for de spiselige knolde, men når dette er stiftet det kan sprede aggressivt og er svære at slippe af med.

Sygdomme og vira

Sygdomme og vira forårsage omfattende ødelæggelser i landbrugsindustrien. De kan ofte spredes hurtigt mellem afgrøder og populationer, og kan være meget dyrt at eliminere en gang etableret. De seneste eksempler på meget omtalte sygdomme og vira er bovin spongiform encephalopati epidemi i Storbritannien---også kendt som kogalskab, som forårsager svampet degeneration af hjerne og rygmarv--- og soremouth, også kendt som orf, hvilket skaber en infektion omkring munden hos får. Sygdomme, der har forårsaget ødelæggelser på afgrøder omfatter den berygtede kartoffelskimmel, som hærgede Europa i 1800-tallet og forårsaget meget af det efterfølgende indvandring fra lande som Irland og Rusland.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com