Tilbagevendende halsbetændelse

01/23/2013 by admin

Halsinfektioner kan ske for en række forskellige årsager og er normalt ledsaget af andre symptomer som en løbende næse, tilstoppet hoved og en hoste. Disse andre symptomer kan være indikatorer for en mere alvorlig tilstand eller sygdom.

Typer

Typer af halsinfektioner er klassificeret i to forskellige kategorier, virale og bakterielle. Viral halsbetændelser kan angive vira som influenza, mæslinger, kylling pox, kighoste, mono og kryds. Bakterielle infektioner omfatter strep hals, tonsillitis, lungebetændelse, bihulebetændelse og øreinfektioner.

Mononukleose

Mononukleose, eller "mono", er en viral infektion, der forårsager feber, ondt i halsen og hævede lymfeknuder kirtler i kroppen. Mono kan begynde langsomt, begyndende med træthed, følelse syg, hovedpine og ondt i halsen. Som skrider frem virus halsbetændelse bliver værre, hævelse af mandler og lymfeknuder i nakken. Mandlerne vil have en hvidlig-gul filmy dækker. En mæslinger som udslæt kan forekomme, optræder pink i farven. Almindelige symptomer ledsager mono omfatter hovedpine, tab af appetit, dårligt følelse, muskelømhed, udslæt, ondt i halsen, hævede milt og hævede lymfekirtler. Andre, mindre almindelige symptomer omfatter smerter i brystet, hoste, træthed, hovedpine, gulsot, nældefeber, næseblod, følsomhed over for lys, hurtig hjerterytme, åndenød ånde og hals stivhed.

Skoldkopper

Den virus, der forårsager skoldkopper er vericella-zoster, et medlem af familien herpes virus, som kan forårsage ondt i halsen. Denne virus er angivet ved små lyserøde blærer, der dækker hele kroppen, der brast og skorpe. Dette er den mest almindelige barndom virus og børn viser symptomer på feber, hovedpine, mavepine og tab af appetit en til to dage før at bryde i udslættet. Behandlinger af denne virus har været begrænset til at holde barnet komfortable, mens hans krop bekæmper virus. Dette omfatter havregryn bade, calamine lotion og kylling noodle suppe. Vacciner og antivirale lægemidler er blevet udviklet for at hjælpe med denne virus.

Halsbetændelse

Tonsillitis er en betændelse i mandlerne. Tonsiller er et filtreringssystem til kroppen af filtrering bakterier, vira og bakterier, der kommer ind i kroppen gennem munden, næse og ører. Symptomer omfatter synkebesvær, øret smerter, hovedpine, feber, kuldegysninger, stemme ændringer eller tab, øresmerter, halsbetændelse, der varer i mere end 48 timer og ømhed af kæben og/eller hals. Tonsiller kan blive rød og udvikle hvide pletter. Behandlinger for dette bakteriel infektion omfatter antibiotika i shot form, IV eller pille form. Steroider kan også gives hvis der er hævelse, vanskeliggør vejrtrækning.

STREP hals

STREP hals er forårsaget af den mest almindelige form for bakterier, der findes i munden, gruppe A streptococcus. Almindelige symptomer er besvær synke, pludselig feber, generel ubehag, dårligt fornemmelse, tab af appetit, kvalme, udslæt, rød hals, som kan have hvide pletter, ondt i halsen og ømme og hævede lymfeknuder. Hvis de strep test er positiv, kan strep hals behandles med antibiotika samt et utal af hjem retsmidler som hot ting at drikke som urtete, gurgle med varmt saltvand, spise kolde ting som is popper eller is, bruge en luftfugter og tage over-the-counter smertestillende medicin såsom ibuprofen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com