Fødevarer at spise til at forbedre din kolesterol og triglycerider

03/07/2010 by admin

Fødevarer at spise til at forbedre din kolesterol og triglycerider

Spise flere kalorier end det forbrænder under motion får kroppen til at lagre fedt. Den mest almindelige type af fedt i kroppen er triglycerid. Høje niveauer af triglycerider, sammen med andre faktorer, er forbundet med sundhedsrisici, såsom diabetes, hjertesygdomme og slagtilfælde. Kolesterol er en fedtet stof, der produceres i leveren. Det bruges til nerver, væv og hormoner. Kolesterol hober sig op i blodkar og forårsager blokeringer, der resulterer i hjerteanfald og slagtilfælde.

Betydning

High density lipoproteiner (HDL) fjerne kolesterol fra blodbanen, mens low density lipoproteiner (LDL) levere kolesterol til kroppen. Total kolesterol tæller inkluderer begge disse typer. En høj LDL er problematisk, mens en høje HDL er god. Ideelt set bør total kolesterol mindre end 200. Moderate risiko er angivet med en total kolesterol optælling af 200 til 239. Mere end 240 anses høj risiko.

Vælg højt fiberindhold, lavt fedtindhold fødevarer

Frugter og grøntsager øverst på listen. I deres friske rå tilstand indeholder de enzymer og fibre, der hjælpe med at nedbryde og eliminere kosten fedt. Omfatter en stor salat med hvert måltid--bedre endnu, gør det et måltid. Bruge mørke grønne bladgrøntsager som spinat, romainesalat og grønkål. Tilføje avocado, tomat, spirer, selleri, løg, rød peberfrugt, oliven, agurk og kjole med balsamico eddike og olivenolie med urter eller citronsaft.

Spise alt med skind på, herunder kartofler.

Mellemmåltid om abrikoser, æbler, citrusfrugter, bær og druer i sæsonen. Gå tropiske med bananer, ananas, papaya og mango. Spis vandmelon alene. Frisk er bedst; købe dåse frugt i vand eller sin egen saft, ikke sirup, og undgå farver, sødestoffer og konserveringsmidler i tørret frugt.

Korn og bønner

Fuldkorn indeholder, hvad der kaldes opløselige fibre. Mens frugter og grøntsager kan have opløselige fibre samt Uopløselige fibre, indeholder de flere Uopløselige fibre, der fungerer som en kost i fordøjelsessystemet. Opløselige fibre også går igennem fordøjelseskanalen repatrieret, men det svulmer og bliver en gel-lignende stof, der giver dig en følelse af at være fuld længere. Begge typer af fiber hjælp lavere kolesterol. Eksempler på fuldkorn er brune ris, havregryn, boghvede, quinoa, teff og hele hvede. Kolesterol-sænkende bønner og bælgfrugter omfatter pinto bønner, sorte bønner, limabønner, garbanzos, linser og ærter.

Animalske produkter

Mens en æggeblomme indeholder et gennemsnit på 213 mg kolesterol, indeholder æggehvider ingen. Raske mennesker bør begrænse deres indtag af cholesterol til 300 mg om dagen, så et helt æg er mere end halvdelen denne ydelse. Ingen kød eller mejeri produkter vil sænke kolesterolindholdet i blodet. Budskabet her er spise magert og spise lidt.

Gode fedtstoffer

Herunder sunde fedtstoffer i kosten hæver niveauet af HDL, det gode kolesterol, som efterfølgende kan sænke LDL, det dårlige kolesterol. Opretholde et sundt forhold forbedrer blodkar sundhed og hjerne og nerve funktion samt hormonelle balance. Hørfrø, fiskeolier og chia frø er kosten kraftcentre af omega-3 fedtsyrer. Valnødder, pekannødder, pinjekerne, avocadoer, græskarkerner og mandler indeholder kombinationer af omega-3 og mindre gavnlige omega-6 fedtsyrer. Spise friske rå nødder, om en håndfuld om dagen. Oliven er en anden kilde til god fedt men overbelaste ikke på salt.

Olier nedbrydes under tilberedningen, hvilket gør dem giftige for sundhed. Olivenolie modstår høj varme bedst.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com