Hvad fødevarer indeholder Trans fedt?

05/02/2010 by admin

Hvad fødevarer indeholder Trans fedt?

Transfedtsyrer kaldes også delvist hydrogenerede olier eller trans fedtsyrer. Selv om de kan optræde naturligt, kommer de fleste transfedt i en persons kost fra kunstige transfedtsyrer, der er foretaget af forarbejdning vegetabilsk olie med brint under tryk. Når de indtages i fødevarer, transfedtsyrer ikke kun øge LDL (dårlige) kolesterolniveauer men faktisk lavere HDL (gode) kolesterolniveauer. De American Heart Association anbefaler, at folk tidskrævende 2.000 kalorier om dagen omfatter ikke mere end to gram transfedt i deres daglige kost.

Kød- og mejeriprodukter

Kød og mejeriprodukter fødevarer, herunder oksekød, lammekød og smør, indeholder små mængder af transfedtsyrer. Men det er endnu ikke forstået om naturligt forekommende transfedtsyrer har samme negative virkning på kolesteroltallet som kunstige transfedtsyrer.

Fried Foods

Transfedt giver en ønskværdig smag og tekstur til stegt mad. Olier med transfedtsyrer kan bruges mange gange i kommercielle Frituregryder på en omkostningsbesparelser til fødevareproducenter. Stegte fødevarer omfatter bagværk, pommes frites og stegt kylling.

Bagværk

Ud over at ændre den smag og tekstur af fødevarer, transfedtsyrer også øge en madens holdbarhed og tilsættes ofte til emballerede bagværk. Disse produkter omfatter cookies, kiks, muffins, pizza dej, kager, tærter, kager og glasur. Stick margarine eller afkortning kan også indeholde transfedtsyrer og hjemmelavet bagværk, der er lavet ved hjælp af disse fedtstoffer kan efterfølgende indeholder transfedtsyrer også.

"Trans fedt fri" fødevarer

FDA-regler kræver, at mængden af transfedtsyrer optages på den ernæringsmæssige oplysninger del af et produkt etiket. Dog er produkter med mindre end 0,5 gram transfedtsyrer per portion lovligt tilladt at hævde, at de er "Trans fedt fri" på pakken. Da den samlede anbefalede daglige indtag af transfedtsyrer er kun ca. 2,0 g, kan fødevarer, der er "gratis" af transfedtsyrer stadig være en betydelig del af den enkeltes daglige trans fedt indtag.

Kolesterol gratis vegetabilske olier

Nogle fast-food restauranter annoncere, at de lave mad kun i vegetabilske olier eller kolesterol-fri olie. Men disse olier kan stadig være hydrogenerede og stadig kan hæve kolesterolniveauer.

Andre fødevarer, Snack

Nogle mærker og sorter af microwaved popcorn og instant latte kaffe drikkevarer er begge kendt for at indeholde transfedtsyrer. Den eneste måde at vide med sikkerhed, hvis en fødevare indeholder transfedtsyrer og hvor meget det indeholder er at læse den ernæringsmæssige oplysninger del af produktets etiket.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com