Behandling af vådt makuladegeneration

05/04/2010 by admin

Våd makuladegeneration generelt påvirker voksne over 50 år gamle. Macula er del af øjet ansvarlig for centrale syn, og som en aldre, den gule plet kan forværres fører til sløret syn og en central blind plet. Våd makuladegeneration opstår, når væske samler under den gule plet, som unormale blodkar vokser og derefter lække.

Symptomer

Symptomer kan opstå pludseligt, og progression er normalt hurtigt. Symptomerne kan omfatte vision forvridninger (lige linjer vises bølget), faldt centrale syn og intensiteten af farver, et mærkbart blindvinkelulykker og ser ikke-eksisterende ting som et resultat fra fejlkommunikation mellem hjernen og den gule plet.

Behandlinger

Der findes flere kurser af behandling for våd makuladegeneration, men målene er at bremse progression af sygdommen. Behandlingerne er ikke kur og i de fleste tilfælde ikke kan vende de skader, der allerede har fundet sted. Laserterapi er en mulig behandling, hvor en high-powered laser bruges til at ødelægge de unormale, utætte blodlegemer. Denne fremgangsmåde er sjældent gennemføres, som har alvorlige begrænsninger. Hvis blodårerne er direkte under midten af den gule plet, og skaderne er omfattende, kan ikke denne Laserbehandling udnyttes. En anden behandling er Fotodynamisk terapi, som bruges til behandling af vådt makuladegeneration, når de unormale celler er i midten af den gule plet eller fovea. Det er sikrere end laserterapi og kan være i stand til at bevare centrale syn. Denne behandling kombinerer en kold laser med en medicin kaldet verteporfin. Medicinen sprøjtes ind i blodbanen og ender i den gule plet. Den kold laser forårsager en reaktion, når kombineret med medicin, der lukker de unormale blodkar stoppe lækagen. Macula translokation kirurgi er også en behandling, der kan bruges når de unormale celler er under fovea. En kirurg kirurgisk løsner nethinden og flytter fovea for at afsløre unormale celler. Kirurgen så fjerner cellerne eller bruger en varm laser for at ødelægge dem uden at risikere at fovea. Denne behandling forebygger yderligere tab af synet og i sjældne tilfælde forbedrer vision. En medicinsk behandling indeholder vaskulær endotel vækstfaktor antagonister. Disse er stoffer, der kan stoppe væksten af unormale celler, der forårsager våd makuladegeneration ved at hæmme den vækst faktor, der gør det muligt for disse celler til at formere. Behandlingen indebærer injektioner i øjet hver 4 uge. Endelig, en anden behandling, der er brugt for dem med avanceret våd makuladegeneration er implantation af en optisk enhed. Det kan forbedre vision bogstaveligt udvider genstande som et lille teleskop.

Alternativ medicin

Brugen af alternativ medicin er blevet gennemført, men der er lidt beviser til støtte for, at kosttilskud såsom blåbær, Ginkgo og haj brusk som effektiv. Men disse kosttilskud kan interagere med andre medikamenter, og en læge bør høres, før brug.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com