Genrejsning efter artroskopiske knæoperationer

08/25/2013 by admin

Genrejsning efter artroskopiske knæoperationer

Artroskopiske knæoperationer er en procedure, der gør det muligt for ortopædkirurgen at se knæleddet ved hjælp af et lille kamera. At kunne se betingelsen af knæleddet fra dette perspektiv hjælper kirurgen at mere præcist diagnosticere og behandle knæ. Fordi artroskopi ikke kræver den samme mængde af invasionen af væv, er genrejsning efter artroskopiske knæoperationer typisk meget hurtigere at åbne knæoperationer.

Proceduren

For de fleste sundt patienter er artroskopiske knæoperationer en ambulant procedure, der kan gøres under en lokal, regional eller generel anæstesi. Nogle små indsnit vil blive foretaget af den ortopædiske kirurg, og en steril væske vil skal pumpes ind i leddet til at fjerne eventuelle blokeringer til kameraet. Artroskop bliver indsat, problemet diagnosticeret og behandlet og snit lukket typisk inden for en frist af 1 1/2 timer.

Indledende opsving

Genrejsning efter artroskopiske knæoperationer indebærer typisk 1 til 2 timer på opvågningsstuen med den resterende del af gendannelsesprocessen finder sted i hjemmet. Mens genrejsning efter artroskopiske kirurgi er normalt meget hurtigere end åben knæoperationer, skal patienter ikke forvente at være op og omkring straks. Det er vigtigt at følge recovery vejledningen af den ortopædiske kirurg, der udførte proceduren. Den mest almindelige efter effekt af artroskopiske knæoperationer hævelse omkring området indsnit. Det er bedst at holde de berørte ben forhøjet så meget som muligt for de første par dage efter operationen. Din behandlende læge kan også anbefale køleelementer som et middel til at reducere hævelse og lindre smerter.

Sårpleje

Hver artroskopiske knæoperationer er unik for patienten, så mens der er nogle almindeligheder om recovery, specifikke instrukser fra en ortopædisk kirurg altid have forrang. Forbindinger over snit skal holdes rene og tørre, og de kan typisk fjernes efter den første dag. Patienter kan brusebad men bør undgå at anvende vandet strøm direkte på indsnittet. Iblødsætning bade bør undgås, indtil snittet er helt helet. Post-op besøg i den ortopædiske kirurg vil typisk planlægges for et par dage efter operationen, at gennemgå udviklingen i proceduren og begynde fysioterapi.

Fysioterapi

Patienter er normalt gives et regime af øvelser at gøre efter artroskopiske knæoperationer at fremskynde inddrivelsen. Det meste af tiden disse øvelser kan gøres alene derhjemme, men nogle gange en fysioterapeut kan være påkrævet. Kroppen kan være i stand til at bære vægten af at gå uden hjælp næsten øjeblikkeligt, men kirurgen kan stadig anbefale brug af krykker eller en rollator for et par dage til at afhjælpe smerter og ubehag. Kirurgen kan også ordinere antibiotika eller smertestillende medicin. Disse bør tages som foreskrevet. Feber, kulderystelser, overskydende og langvarig hævelse og vedvarende smerter er komplikationer, din læge bør vide om så snart som muligt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com