Hvor meget fiskeolie skal jeg tage i en dag?

04/01/2014 by admin

Hvor meget fiskeolie skal jeg tage i en dag?

Én gang på dengang, børn frygtede øjeblik når deres mødre kantet dem og fik dem til at tage en daglig dosis af torsk lever olie. Da det viser sig, kan disse mødre har været på noget. Nogle læger og ernæringseksperter nu anbefale fiskeolie som et supplement til at give essentielle omega-3 fedtsyrer, som vores krop ikke kan producere på egen hånd.

Hvor omega-3 fedtsyrer findes?

Mængden af fiskeolie, som du tager i en dag skal afhænge af om du spiser omega-3 fedtsyrer fra andre kilder. Nogle gode kilder til omega-3 fedtsyrer indeholder fede fisk, valnødder, hørfrø og omega-3 berigede æg.

Kan du tage for meget fiskeolie?

Trods disse andre kilder til omega-3 fedtsyrer anbefaler nogle læger en fuld dosis af fiskeolie udelukkende over kilder i kosten af tillægget. Dette skyldes, at fiskeolie er blevet renset for at være fri for kviksølv og toksiner. Over tid, har et par bivirkninger konstateret i forbrugere, der tager større doser. Disse bivirkninger omfatter øget risiko for blødning, vitamin toksicitet, interaktioner med blodtryksmedicin, svag stigning i kolesterolniveauer, allergiske reaktioner og mave forstyrret.

Dosering beløb

Ifølge Food and Drug Administration, skal den gennemsnitlige sunde person ikke tager en fisk olie dosis på mere end 3.000 mg per dag. Børn under 5 år gamle ikke bør tage fiskeolie. I en artikel for Time magazine anbefalede Dr. Andrew Weil, at voksne tager ca 2.000 mg per dag.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com