Hvordan PH påvirke drikkevandet?

04/09/2010 by admin

Hvordan PH påvirke drikkevandet?

Måling

Balancen mellem syre og alkalinitet i stoffer måles som en pH-værdi, som står for potentielle brint eller aktiviteten af hydrogen ioner i stoffet. PH-skalaen går fra 0 (de fleste syre) til 14 (mest base eller basisk), med en pH på 7 betragtes som neutral. Skalaen er logaritmisk, (som er Richter-skalaen for jordskælv), hvilket betyder, at hvert heltal er 10 gange det foregående tal--så en pH 5 er 10 gange mere surt end en pH på 6.

Vandet fri for forurenende stoffer har en neutral pH-værdi på 7. De fleste drikkevand har en pH spænder fra 6,5 til 8,5, men for nylig, nogle kommuner (såsom Boston) er begyndt at behandle deres vand for at være så alkalisk som 9,3 pH. Urenset grundvand er tilbøjelige til at blive lidt sure (pH 6,5 til 6,8) på grund af mineraler i vandet og forurenende industri og landbrug. PH i vand påvirkes også af temperaturen; for eksempel, når dets temperatur går af 45ºF (25º c), pH falder af 0,45 (bliver mere syre).

Sammenligning

PH i drikkevand har lidt direkte virkning på din krop. Syre i din mave har en gennemsnitlig pH omkring 2. Mange ting vi indtager er mere surt end mest urenset grundvand, herunder mælk (6.2), kaffe (5-6), øl (4.5) og citronsaft (2.5). Nogle forfattere forsigtighed, at surhedsgraden i nogle drikkevand bidrager til acidose i kroppen, hvilket kan forårsage uoprettelige celleskader herunder lavere knogletæthed og immunrespons, men graden af acidose hos de fleste mennesker er alt for mild skal betragtes som en sundhedsrisiko.

Vand, der er alt for sure kan indirekte påvirker vores sundhed--det tærer rør, således at mere jern og kobber træde vores vand før det bliver til vores tap. Jern vil efterlade en orange plet; kobber vil efterlade en grøn plet i dit badekar, toilet eller håndvask. Selvom vi behøver disse mineraler for vores sundhed, alt for meget af dem kan forårsage sundhedsmæssige risici. Surhedsgraden kan også smage forskellige og efterlade pletter på tøj.

Hårde og bløde vand

PH i vand er ofte knyttet til men ikke bundet til hvor hårdt eller blødt vand er. Hårdt vand er opløst mineraler, såsom magnesium og calcium, hvilket er godt for dit helbred. Hårdt vand, men tager sit præg på vandrør, te el-vandvarmere, apparater, dræn, badekar og toiletter ved mineraler kommer ud af løsning og deponering som en skala. Hårdt vand kan også have en ubehagelig lugt eller smag.

Blødt vand kan have mineraler fjernes ved hjælp af natrium, som giver vandet en salt smag og kan føre til for meget natrium i blodet og kan føre til forhøjet blodtryk. De fleste kommunale vandforsyninger er blødgjort ved hjælp af en kombination af metoder, herunder filtrering, sedimentering, chlorering, ion-udveksling systemer og elektromagnetiske felter, som kan også reducere natrium i blødgjort vand.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com