Hvor sunde er Quinoa?

12/05/2013 by admin

Hvor sunde er Quinoa?

Trods sit ry som en "ancient korn" er quinoa faktisk en pseudo-korn, betegnelse for fødevarer, der er kogt og spist som sande korn. Quinoa - udtales KEEN-wah - er en af de få vegetariske kilder til komplet protein. Det er imidlertid en sund indstilling til altædere og vegetarer ens, tilbyder en række andre gavnlige næringsstoffer, herunder jern, magnesium og fiber.

Makronæringsstoffer

Hver kop quinoa indeholder 8 gram komplet protein, hvilket betyder, at det giver alle ni essentielle aminosyrer. Det indeholder også lysin, en yderligere aminosyre, der hjælper i væv vækst og reparation. Ligesom andre "sande" korn er quinoa relativt høj i kulhydrater, ringen på 39 gram pr kop; 5 gram, er imidlertid fiber. Quinoa er også lav i fedt, med 3,5 gram pr kop, mindre end 0,5 gram som er usunde mættede fedt.

Vitaminer

Indholdet makronæringsstoffer byder quinoa på flere B-kompleks vitaminer, der er afgørende for kroppens funktion. Disse omfatter folat, en vandopløselige B-vitamin, der er særligt vigtigt at kvinder i den fødedygtige alder, da det reducerer risikoen for visse fødselsdefekter. Quinoa indeholder 78 mikrogram folat, eller omkring 20 procent af kosten referenceindtag som sæt af Institute of Medicine. Det indeholder også 0,2 milligram af thiamin, en anden B-vitamin, der er involveret i funktion af nervesystemet og kulhydrat metabolisme. Dette er svarende til 17 procent af DRI for mænd og 18 procent for kvinder. Et tredje B-vitamin, B-6, er også til stede i quinoa; dette vitamin, også kendt som pyridoxin, syntetiserer neurotransmittere serotonin og noradrenalin. Quinoa indeholder 0,2 mg eller 18 procent af DRI. Endelig, en kop quinoa tilbyder 0,2 mg riboflavin, eller vitamin B-2 eller 15 procent af DRI for mænd og 18 procent for kvinder. Dette vitamin hjælper med at bryde ned kulhydrater, proteiner og fedtstoffer.

Mineraler

Quinoa sker for at være en endnu rigere kilde til mineraler, især jern--nødvendig for at producere røde blodlegemer--med 2,76 milligram, eller 46 procent af DRI for mænd og 35 procent for kvinder. Det er også høj i fosfor, som hjælper form knogler i tænder med 48 procent af DRI eller 281 milligram. Quinoa giver 118 milligram magnesium, som er lig med 36 procent af DRI mænd og omkring 46 pct. for kvinder; dette mineral aktiveres enzymer, regulars calcium niveauer og bidrager til energiproduktionen og dannelsen af knogler og tænder. Endelig, 1 kop quinoa vil tilbyde dig 2.02 milligram af zink, som er 21 procent af DRI for mænd og 29 procent for kvinder. Zink spiller en rolle i funktionen af mere end 300 enzymer.

Hvordan forbereder Quinoa

Quinoa kokke på komfuret i 20 minutter, så det er en hurtig kilde til protein og kulhydrater til et hurtigt måltid. Madlavning hjemmeside The Kitchn anbefaler skylning tør quinoa i en maske si at fjerne dens ydre belægning, der kan smage bittert. For et løft af smag, Kog quinoa i vegetabilske eller kylling bouillon; tilføje andre krydderier eller aromater som hvidløg, rosmarin eller bare almindeligt salt og peber. Quinoa kan også laves i en riskoger ved at tilføje 2 kopper væske for hver 1 kop quinoa.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com