Muskulære System sygdomme

04/02/2013 by admin

Muskulære System sygdomme

Muscular system har tre hovedfunktioner: aktivering af bevægelse, generere varme, og leverer postural stabilitet til kroppen. Når en sygdom rammer det muskulære system, kan dens virkninger være ødelæggende ikke kun for musklerne selv, men også til kroppens hele evne til at fungere. Muskulære system sygdomme er ofte meget smertefuld og resultere i fysiske handicap, såsom manglende evne til at gå. Sygdomme, der påvirker det muskulære system omfatter muskelsvind, myasthenia gravis, ALS og cerebral parese.

Muscular System

Ud over muskler består det muskulære system af nerve- og bindevæv væv. Det muskulære system mest åbenlyse opgave er at sætte bevægelse i kroppen, som den gør ved at modtage elektriske impulser fra hjernen. Denne bevægelse kan variere fra kører til at blinke dine øjne. Muskler udgør 40% af den samlede kropsvægt, og på grund af deres masse de er kroppens vigtigste kilde til varmeudvikling. Muskler også bidrage til at regulere kroppens temperatur, at holde det konstant. Muscular system er så kompleks i dens forbindelser, at én berørte muskel kan medføre konsekvenser for hele systemet.

Atoni vs atrofi

Atoni og atrofi er to generelle typer af forhold, der kan udvikle sig fra en muskuløs system sygdom. Atoni henviser til en tilstand, hvor musklerne ikke længere opretholde deres normale elasticitet og bliver floppy. Atrofi henviser til en tilstand, hvor muskelvæv affald væk, hver muskel fiber faldende i størrelse. Dette kan være forårsaget af muskel ude, eller når nerveimpulser bliver ineffektiv.

Muskelsvind

Muskelsvind eller MD, er en arvelig muskel sygdom, der forårsager muskelfibre bliver utrolig modtagelige for skade. Musklerne vokse gradvist svagere, og muskel fiber er erstattet med fedt og andre væv. Symptomer omfatter manglende koordinering, muskelsvaghed og en fremadskridende tab af mobilitet. Der er ingen kur for sygdommen, men nogle behandlingsformer og medicin kan hjælpe med at bremse sin progression.

Myasthenia Gravis

Navnet myasthenia gravis er afledt af græsk og Latin og betyder "alvorlig muskelsvækkelse." Sygdommen forårsager impuls receptorer i musklerne til at mislykkes, hvilket gør nerve impulser sendes fra hjernen---der instruere muskler til at flytte---ineffektive. Symptomer omfatter hængende øjenlåg, svært ved at spise, sløret syn, muskeltræthed og problemer med vejrtrækningen.

ALS

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS), eller Lou Gehrig's sygdom, er en neurodegenerativ sygdom, der angriber motor neuroner. Som motoriske neuroner bliver uarbejdsdygtige, er de ude af stand til at nå ud til musklerne, som forårsager motorisk kontrolfunktion at forværres. Tidlige symptomer omfatter svaghed i arme og ben og synke, åndedrætsbesvær og taler. I senere faser af ALS opstår lammelse og atrofi af lemmerne ofte.

Cerebral parese

Cerebral parese er en lidelse, der svækker en persons motorik, kropsholdning og balance. Det opstår, når der er skader på området af hjernen er ansvarlig for muskeltonus, eller mængden af modstand i en muskel. En person med cerebral parese vil ofte have problemer udfører fysiske opgaver, selvom Symptomerne varierer med sværhedsgraden af den pågældende sag.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com