Hvad er humørsvingninger?

01/31/2014 by admin

Humørsvingninger er en fælles form for stemning uorden. Cirka 10 millioner amerikanere lider af en form for stemning uorden hvert år, ifølge en statistik offentliggjort af The Health Center. Mens ændringer i humør er fælles, finde mange enkeltpersoner at humørsvingninger påvirke deres livskvalitet.

Hvad er humørsvingninger?

Humørsvingninger er hurtige ændringer i følelser. Humørsvingninger kan føre en person til at føle sig meget glad for et øjeblik og derefter deprimeret ynkeligt næste. Mens fælles, kan sådanne ændringer i humør påvirke en persons evne til at fungere. Humørsvingninger, der holder i lange perioder, en uge eller mere, kan indikere et alvorligere problem som bipolar lidelse.

Kemisk ubalance

Humørsvingninger kan være forårsaget af en kemisk ubalance. Kemikalier kendt som neurotransmittere påvirker humør. Når disse neurotransmittere--serotonin, dopamin, norepenephrine og GABA--er ude af balance, kan der opstå hurtige udsving i humør.

Hormoner

Ifølge The Health Center er kvinder dobbelt så tilbøjelige til at lide af humørsvingninger end mænd. For mange kvinder skyldes humørsvingninger hormonelle svingninger, der opstår i løbet af deres menstruationscyklus, samt under graviditet. Kvinder kan opleve humørsvingninger som en del af PMS, eller Præmenstruelt syndrom. Graviditet medfører ændringer i mængden af progesteron og østrogen i kvindens krop producerer, hvilket resulterer i humørsvingninger, især tidligt i graviditeten i løbet af første trimester. Mens humørsvingninger kan mindske under andet trimester, kan de vende tilbage i tredje trimester før barnet er født, og fortsætte, når barnet er leveret, ofte som en del af en tilstand kendt som fødselsdepression.

Medicin og kosttilskud

Selvom mange enkeltpersoner lider af humørsvingninger, der negativt påvirker deres dagligdag, søger fleste ikke lægehjælp. Det er vigtigt at diskutere humørsvingninger med din læge, så du kan finde en behandlingsplan, der er rigtige for dig. Tal med din læge om medicin, der udjævner de kemiske ubalancer, der ofte forårsager humørsvingninger. Alternativt, kosttilskud som baldrian og perikum kan hjælpe lethed humørsvingninger, ifølge The Health Center. Tal med din læge før du tager nogen kosttilskud.

Terapi

Terapi kan også hjælpe dig til bedre at forstå og styre din humørsvingninger. Mange personer lider af humørsvingninger kan gøre dårlige beslutninger på grund af en intens følelse de føler. Adfærdsmæssige terapi hjælper patienter lære at være afslappet og rolig under en humørsvingninger, som igen vil hjælpe dem med at træffe kloge beslutninger. Kognitiv terapi hjælper patienter gøre forbindelser mellem deres tanker og humørsvingninger.

Håndtering af Stress

Lære at håndtere stress og angst kan hjælpe dig til bedre håndtere humørsvingninger. En af de bedste måder at forberede din krop og sind til at håndtere stress af humørsvingninger er gennem en sund livsstil. Spise en sund kost, der omfatter masser af frugt, grøntsager, fuldkorn og magre proteiner. Motion dagligt. Få masser af søvn, især hvis din humørsvingninger er på grund af graviditet. Når du føler dig stresset, finde måder at slappe af. En gåtur, et varmt bad eller et besøg hos en ven kan lette din angst og gøre humørsvingninger mere udholdelig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com