Etiske teorier i sygepleje praksis

12/30/2013 by admin

Etiske teorier i sygepleje praksis

Health care indeholder tre grupper af deltagere: patienten, familien og udbyderne. Selvom dette kan lyde simple, har disse grupper ofte forskellige holdninger til, hvordan problemer skal håndteres. Situationen komplicerer når de overvejer bioetik, teorien om læger, sygeplejersker, socialrådgivere, psykiatere, filosoffer og samfundet kommer sammen for at behandle etiske spørgsmål i sundhedsvæsenet. Etiske koder har til formål at finde den rette balance mellem teknologi og menneskeliv. Sygeplejersker bære byrden med at analysere værd af menneskers liv og værdier af sig selv, deres patienter og andre.

ANA etik

Den amerikanske sygeplejersker Association Code of Ethics skitserer mange faktorer. De første bestemmelse stater "sygeplejersken, alle professionelle relationer, praksis med medfølelse og respekt for den iboende værdighed og værd og unikke i ethvert individ, ubegrænset af overvejelser af social eller økonomisk status, personlige egenskaber eller arten af sundhedsmæssige problemer." Bestemmelserne fortsat stat at sygeplejersken er ansvarlig for patienten og skal stræbe efter at beskytte rettighederne for patienten.

ICN 's etiske

Internationale Råd for sygeplejersker har også en ICN koden for sygeplejersker, at sygeplejersker har fire grundlæggende ansvar: "at fremme sundhed, for at forebygge sygdom, at genoprette sundhed og til at lindre lidelse." Denne kode sætter de mennesker, der kræver pleje først.

Major teorier relateret til sygepleje etik

Den første store teori anvendes i sygepleje er den teleologiske (eller utilitarisme) teori, som tyder på, at resultatet definerer, hvad der er moralsk godt. Med andre ord, hvad er den bedste ting at gøre, som vil resultere i de mest godt for de fleste mennesker? Den anden store teori er de deontologiske teori, hvilket tyder på, at en bestemt beslutning er ret hvis det er hvad de fleste mennesker mener moralsk. Også, hvilke rettigheder har de involverede personer, og hvis rettigheder erstatter andres rettigheder? En anden større teori er den relationelle teori – hvordan en sygeplejerske omsorg indflydelse en sygeplejerske handling eller overbevisning om hvad de skal gøre? I andre ord, den moralsk gode handling er den, der viser omsorg og bekymring for andre mennesker og hvad kan være vigtigt at patienten.

Etik i sundhedsvæsenet

Indtræder et etisk spørgsmål, kan sygeplejersker indbringe sagen for et etisk udvalg. Brittany Hruska, 27, er et registreret sygeplejerske på en Neonatal spædbarn Care Unit (NICU) i Des Moines, Iowa. Hun har gjort etiske casestudier på omfattende liv, palliativ pleje og gemme ekstremt for tidligt fødte spædbørn. Hun har også gjort særlige behov pædiatri, og siger disse erfaringer har hjulpet hende med at forstå mere om end-of-life care og at være sympatisk. Hruska er levende bevis på at der er konstant etiske kampe i feltet sygepleje. Når det kommer til smertebehandling, siger undersøgelser har vist, at kroppen frigiver endorfiner for at lette smerter, medicin er således ikke en prioritet, Hruska. "Dog ser en baby i agonal vejrtrækning for dage trækker mod hver en fiber i mit væsen i hvad er rigtige, forkerte og umenneskeligt," siger Hruska. "Jeg har set børn, der ikke kan spise, flytte, indånder eller lukke deres øjne. Jeg synes stadig, at disse børn føler smerte — deres vitale tegn og kropsfarve ville ændre. Det er virkelig generer mig til at se dem lidelser,"siger Hruska. "Mange tror disse børn ikke lide; de tror, de ikke føler. Men efter at have tilbragt dagen efter nat med nogle af disse børn, jeg er uenig." Ifølge Hruska er læger i Des Moines "stor om smerter kontrol." Hun tilføjer, at området fortsat at gøre fremskridt. For eksempel, refererer hun til Dr. Teri Wahlig starter palliativ pleje for Pædiatri på en lokal non-profit organisation at huse børn med særbehov sundhedspleje kaldet ChildServe, som rapporteret af The Des Moines Register. Hruska siger hun slår til lyd for gennemførelsen af en ikke genoplive (DNR) for disse børn, der kunne blive ramt. I sidste ende, forældre og etiske nævn bestemme hvad de finder for at være en passende løsning.

Den ideelle behandling

Etiske koder blev oprettet for at beskytte livskvalitet, patienternes interesse, informeret samtykke og alternative behandlingsmuligheder. Sygeplejersker er direkte ansvarlige for alle disse, således nødvendigheden af etiske koder. Behandlere kan blive holdt juridisk og mentalt ansvarlig hvis der er en dødelig udgang til deres behandling beslutninger, så hver mulighed skal vejes. Mange sygeplejersker forventes at værdi lighed, frihed, retfærdighed og sandhed, men behandling beslutninger kan ikke træffes udelukkende af sygeplejersker. Etiske koder sammen med andre behandlere og love, der beskytter patienter rettigheder og fortrolighed har til formål at skabe den perfekte balance mellem teknologi og menneskeliv. "Jeg har set mirakler, og en masse dårlig, men som sygeplejerske kan ikke ændres, hvad der sker; [du] bare tage de bedste pleje kan du for hver patient,"siger Hruska.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com