Hvordan til at desinficere en CPAP maskine

01/17/2014 by admin

Hvis du har søvnapnø, kan du bruge en CPAP (kontinuerlig positiv luftvejs tryk terapi) maskine til at hjælpe dig med at trække vejret lettere om natten, mens du sover. Det øger trykket i din hals, så dine luftveje forbliver åben, når du trækker vejret. Det kommer med en maske, der dækker din næse og mund; en maske, der dækker kun din næse; eller stikben, der passer ind i din næse. Bakterier kan vokse inde i CPAP-udstyr, så ordentlig rengøring og desinfektion er nødvendige for at sikre dit helbred og liv af udstyr.

Instruktioner

Rengøring og desinficering af CPAP udstyret

• Altid vaske dine hænder før din CPAP håndteringsudstyr og rengøre og desinficere det hver dag for at fjerne snavs og olier, der kan forårsage bakterier til form.

Vask din CPAP udstyr i en mild, ikke-lotion, duft-fri sæbe eller opvaskemaskiner vaskemiddel. Brug ikke sæbe eller stærk opvaskemaskiner rengøringsmidler, ligesom daggry eller glæde, eller rengøringsmidler der indeholder stærke parfume eller farvestoffer.

• Lave et desinfektionsmiddel CPAP-udstyr ved at kombinere en spiseskefuld af kontrol III med to Potter af vand i en plastikbeholder. Kontrol III er et desinfektionsmiddel og bakteriedræbende, der bruges i søvn laboratorier og hospitaler. Du kan købe det online eller i en medicinsk forsyning butik. Holde den løsning du blandet og genbruge det i op til to uger, medmindre det bliver synligt beskidt.

Første vask og skyl din CPAP udstyret, derefter suge det i kontrol III løsning i 10 minutter. Skyl udstyr grundigt og så vandet kan løbe gennem det for tre minutter. Hvis du ikke ønsker at bruge kontrol III, kan du nyde udstyr i en opløsning af lige dele af hvidt destilleret eddike og vand i 15 til 30 minutter.

Lufttørre udstyr. For at tørre slangen, hænge det over et dørhåndtag eller en bøjle direkte sollys, da dette vil medføre slanger at blive skør og knæk. Ikke vedhæfte den våde slanger til din CPAP enhed til at føntørre det. Det kan drive fugt ind i enheden og forårsage kortslutninger. Dække din tørrede CPAP udstyret med et rent håndklæde, indtil du er klar til at samle det igen til brug.

• Om en gang om ugen, tørre ned din CPAP enhed. Altid unplug den før rengøring og aldrig nedsænke det i vand. Brug en fugtig klud med en lille mængde af skålen vaske nævnt ovenfor og tørre ned på ydersiden af enheden. Skylle enhed ved at tørre den igen med en fugtig klud og vand. Tage en tør klud og tørre det. Ikke tilslutte enheden, indtil det er grundigt tør.

• Rengøre og desinficere befugteren hver dag. Tøm alle resterende vand ud af enheden. Vask dine hænder og fordybe luftfugter kun i varmt sæbevand, bruge vaskemiddel nævnt ovenfor. Fyld luftfugter med sæbevand og ryst det til at rense. Skylles i rent, klart vand, så lad lufttørre.

• Desinficere befugteren en gang om ugen ved at blande en spiseskefuld af desinfektionsmiddel med to Potter af vand. Blød befugteren i desinfektionsmiddel i 10 minutter, idet man helt fordybe luftfugter i desinfektionsmiddel. Tage det ud af desinfektionsmidlet og ryste ud eventuelle overskydende løsning. Skylles med destilleret vand og lad den lufttørre.

Tips & advarsler

  • Benyt aldrig sprit eller blegemiddel for at rense dine CPAP udstyr, enhed eller luftfugter.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com